AHİLİK İLE KAPİTALİZM YAN YANA OLMAZ

Gündem 02.05.2016 - 15:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AHİLİK İLE KAPİTALİZM YAN YANA OLMAZ

Burdur’da düzenlenen “Meslek ve İş Hayatında Ahilik” adlı panelde ahilik ile kapitalizmin yan yana olmayacağı vurgulandı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonunda düzenlenen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 10. Kuruluş Yıldönümü programları kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Müdürlüğü’nün destelediği panele üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Panelin Oturum Başkanlığını yapan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, ahilik panelinin oluşumundan bahsederek, “Ahilik toplumumuzun mayasının tutkalını oluşturmuştur” dedi. Panelistlerden MAKÜ İİBF Öğretim Üyesi ve haber sitemizin köşe yazarlarından Prof. Dr. Mehmet Karagül yaptığı sunumda, kapitalist sisteminin ahilik değerlerini yok ederek Türk toplumunu yozlaştırdığına dikkat çekerek, Osmanlı imparatorluğunun bu Ahilik sistemiyle de ayakta kaldığını ve bu sisteminin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında Ahiliğin temel ilkelerini ve Ahilikte istenen temel ilkeleri de aktaran Prof. Dr. Karagül, Ahiliğin temelindeki ‘Güzel Ahlak’ Prensibini açıkladı. Diğer panelist 20. Dönem Burdur Milletvekili Dr. Yusuf Ekinci de sunumunda, hoşgörünün herkesin ihtiyacı olan bir kavram olduğunu, bunun amelden eyleme geçtiği zaman problemlerin büyük ölçüde çözüleceğini ve Ahilik Sisteminin İslam inancıyla Türk örf ve adetlerinin kaynaştırıldığı bir sistem olduğunu belirtti. Ahilikte 2 temel kavram olduğunu, bunların hayvan sevgisi ve hayat boyu öğrenmeden oluştuğunu kaydeden Dr. Ekinci, Osmanlı İmparatorluğunu ayakta tutan 2 faktörün güzel ahlak ve adalet olduğunu vurguladı. Panelin sonunda Burdur Valisi Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal ve Burdur Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan ve panelistlere anmalık verildi.  
Burdur’da düzenlenen “Meslek ve İş Hayatında Ahilik” adlı panelde ahilik ile kapitalizmin yan yana olmayacağı vurgulandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonunda düzenlenen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 10. Kuruluş Yıldönümü programları kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Müdürlüğü’nün destelediği panele üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

Panelin Oturum Başkanlığını yapan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, ahilik panelinin oluşumundan bahsederek, “Ahilik toplumumuzun mayasının tutkalını oluşturmuştur” dedi.

Panelistlerden MAKÜ İİBF Öğretim Üyesi ve haber sitemizin köşe yazarlarından Prof. Dr. Mehmet Karagül yaptığı sunumda, kapitalist sisteminin ahilik değerlerini yok ederek Türk toplumunu yozlaştırdığına dikkat çekerek, Osmanlı imparatorluğunun bu Ahilik sistemiyle de ayakta kaldığını ve bu sisteminin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında Ahiliğin temel ilkelerini ve Ahilikte istenen temel ilkeleri de aktaran Prof. Dr. Karagül, Ahiliğin temelindeki ‘Güzel Ahlak’ Prensibini açıkladı.

Diğer panelist 20. Dönem Burdur Milletvekili Dr. Yusuf Ekinci de sunumunda, hoşgörünün herkesin ihtiyacı olan bir kavram olduğunu, bunun amelden eyleme geçtiği zaman problemlerin büyük ölçüde çözüleceğini ve Ahilik Sisteminin İslam inancıyla Türk örf ve adetlerinin kaynaştırıldığı bir sistem olduğunu belirtti. Ahilikte 2 temel kavram olduğunu, bunların hayvan sevgisi ve hayat boyu öğrenmeden oluştuğunu kaydeden Dr. Ekinci, Osmanlı İmparatorluğunu ayakta tutan 2 faktörün güzel ahlak ve adalet olduğunu vurguladı.

Panelin sonunda Burdur Valisi Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal ve Burdur Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan ve panelistlere anmalık verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.