AĞUSTOS’TA DA İHRACAT ARTTI

Ekonomi 06.09.2019 - 14:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AĞUSTOS’TA DA İHRACAT ARTTI

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayında yükselen ihracat rakamlarının ağustos ayında da sürdüğünü vurguladı.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayında yükselen ihracat rakamlarının ağustos ayında da sürdüğünü vurguladı.   BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, son iki aylık dış ticaret rakamlarının artış göstermesinin sanayici ve üreticiler için pozitif bir gelişme olduğunu; bunun Türkiye ekonomisine, yerel ekonomimize, üretime, katma değere, yatırımlara ve de istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğini belirtti.   Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre geçen yılın 1- 31 Ağustos tarihlerine göre 11,75’lik artış olduğunu belirten Başkan Yusuf Keyik, Burdur’da en fazla ihracatın mermer ağırlıkta olmak üzere madencilik ürünleri grubunda gerçekleştiğini ifade etti.  Madencilik ürünleri için 2018 yılının ağustos ayında 11 milyon 394 bin dolarlık ihracat yapıldığını anımsatan Başkan Yusuf Keyik, 2019 yılının ağustos ayında ise 2 milyon 978 bin dolarlık artışla 14 milyon 372 bin dolarlık ihracat yapıldığını kaydetti.   11,75’LİK ARTIŞ Başkan Yusuf Keyik: “İlimizde 1- 31 Ağustos tarihleri arasında, madencilik ürünleri grubunda 14 milyon 372 bin dolar, savunma ve havacılık sanayii grubunda 1 milyon 010 bin dolar ve de makine ve aksamları grubunda 320 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Ağustos dönemi için Burdur’un toplam dış ticaret hacmi 16 milyon 252 bin dolar. Aynı dönemin geçen yılki rakamları ise 14 milyon 544 bin dolar olurken, 2019 yılında toplamda 11,75’lik artış sağlandı” dedi.    ANTALYA VE ISPARTA’NIN İHRACAT RAKAMLARI   Başkan Keyik, Batı Akdeniz Bölgesindeki diğer iller olan Antalya ve Isparta’nın da ihracat rakamları hakkında değerlendirme yaparak; “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Antalya’da ağustos dönemi için 12,08’lik dış ticaret artışı, Isparta’da yine ağustos dönemi için 31,27’lik artış sağlandı. Antalya ilimizden en çok ihraç edilen ürünler yaş sebze ve meyve olurken, Isparta ilimizden en fazla ihraç edilen madencilik ürünleri oldu” açıklamasında bulundu.   DIŞ TİCARET AÇIĞI VE DIŞ TİCARET FAZLASI BUTSO Başkanı Yusuf Keyik: “Bilindiği üzere Dış Ticaret, ithalat ve ihracattan oluşur ve dış ülkelerle mal bazında yapılan ticaret rakamlarını içerir. Ülkemizin ekonomik ilişkilerinin önemli bir bölümünün, dış ticaret istatistiklerinde gözlemlenmesi mümkündür. Dış ticarette en önemli göstergeler, dış ticaret açığı ve dış ticaret hacmi rakamlarıdır. İthalatın ihracattan fazla olması halinde dış ticaret açığından, az olması halinde ise dış ticaret fazlasından söz edilir. Dış ticaret hacmi denildiğinde ise, ithalat ve ihracat rakamlarının toplamı, yani Türkiye’nin gerçekleştirmiş olduğu toplam dış ticaret akla gelmelidir. Bizler de Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş insanlarımız, yatırımcılarımız ve ağustos ayı ihracat artışında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayında yükselen ihracat rakamlarının ağustos ayında da sürdüğünü vurguladı.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, temmuz ayında yükselen ihracat rakamlarının ağustos ayında da sürdüğünü vurguladı.

 

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, son iki aylık dış ticaret rakamlarının artış göstermesinin sanayici ve üreticiler için pozitif bir gelişme olduğunu; bunun Türkiye ekonomisine, yerel ekonomimize, üretime, katma değere, yatırımlara ve de istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğini belirtti.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre geçen yılın 1- 31 Ağustos tarihlerine göre 11,75’lik artış olduğunu belirten Başkan Yusuf Keyik, Burdur’da en fazla ihracatın mermer ağırlıkta olmak üzere madencilik ürünleri grubunda gerçekleştiğini ifade etti.  Madencilik ürünleri için 2018 yılının ağustos ayında 11 milyon 394 bin dolarlık ihracat yapıldığını anımsatan Başkan Yusuf Keyik, 2019 yılının ağustos ayında ise 2 milyon 978 bin dolarlık artışla 14 milyon 372 bin dolarlık ihracat yapıldığını kaydetti.

 

11,75’LİK ARTIŞ

Başkan Yusuf Keyik: “İlimizde 1- 31 Ağustos tarihleri arasında, madencilik ürünleri grubunda 14 milyon 372 bin dolar, savunma ve havacılık sanayii grubunda 1 milyon 010 bin dolar ve de makine ve aksamları grubunda 320 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Ağustos dönemi için Burdur’un toplam dış ticaret hacmi 16 milyon 252 bin dolar. Aynı dönemin geçen yılki rakamları ise 14 milyon 544 bin dolar olurken, 2019 yılında toplamda 11,75’lik artış sağlandı” dedi. 

 

ANTALYA VE ISPARTA’NIN İHRACAT RAKAMLARI

 

Başkan Keyik, Batı Akdeniz Bölgesindeki diğer iller olan Antalya ve Isparta’nın da ihracat rakamları hakkında değerlendirme yaparak; “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Antalya’da ağustos dönemi için 12,08’lik dış ticaret artışı, Isparta’da yine ağustos dönemi için 31,27’lik artış sağlandı. Antalya ilimizden en çok ihraç edilen ürünler yaş sebze ve meyve olurken, Isparta ilimizden en fazla ihraç edilen madencilik ürünleri oldu” açıklamasında bulundu.

 

DIŞ TİCARET AÇIĞI VE DIŞ TİCARET FAZLASI

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik: “Bilindiği üzere Dış Ticaret, ithalat ve ihracattan oluşur ve dış ülkelerle mal bazında yapılan ticaret rakamlarını içerir. Ülkemizin ekonomik ilişkilerinin önemli bir bölümünün, dış ticaret istatistiklerinde gözlemlenmesi mümkündür. Dış ticarette en önemli göstergeler, dış ticaret açığı ve dış ticaret hacmi rakamlarıdır. İthalatın ihracattan fazla olması halinde dış ticaret açığından, az olması halinde ise dış ticaret fazlasından söz edilir. Dış ticaret hacmi denildiğinde ise, ithalat ve ihracat rakamlarının toplamı, yani Türkiye’nin gerçekleştirmiş olduğu toplam dış ticaret akla gelmelidir. Bizler de Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş insanlarımız, yatırımcılarımız ve ağustos ayı ihracat artışında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.