AĞUSTOS KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

Ekonomi 03.08.2021 - 13:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AĞUSTOS KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

AĞUSTOS KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU
Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı.   Bununla beraber kira artış oranı da belli oldu. Buna göre enflasyon rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Ağustos ayı için yüzde 15,15 oldu.   TÜİK AÇIKLADI: AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 15,15 OLDU Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK9 enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Ağustos ayı kira artış oranı da belli olmuş oldu. Enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Ağustos ayı için yüzde 15,15 olarak gerçekleşti. TÜİK Temmuz ayı enflasyon oranını açıkladı Temmuz ayı enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte kira artış oranı hesaplama şu şekilde yapılıyor: Konut Kirası: 1.000 TL Kira Artış Oranı:  15,15 Temmuz Ayı Kira Zammı Tutarı: 151,5 TL Temmuz Ayı Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.151,5 TL Açıklanan rakamlara göre kirası 1000 TL olan bir kiracının Temmuz ayında ödeyeceği kira zammı 151,5 TL lira olarak hesaplandı. Buna göre zamlı kira tutarı ise 1.151,5 TL lira olarak gerçekleşecek  
AĞUSTOS KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı.

 

Bununla beraber kira artış oranı da belli oldu. Buna göre enflasyon rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Ağustos ayı için yüzde 15,15 oldu.

 

TÜİK AÇIKLADI: AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 15,15 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK9 enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Ağustos ayı kira artış oranı da belli olmuş oldu. Enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Ağustos ayı için yüzde 15,15 olarak gerçekleşti.

TÜİK Temmuz ayı enflasyon oranını açıkladı

Temmuz ayı enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte kira artış oranı hesaplama şu şekilde yapılıyor:

Konut Kirası: 1.000 TL

Kira Artış Oranı:  15,15

Temmuz Ayı Kira Zammı Tutarı: 151,5 TL

Temmuz Ayı Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.151,5 TL

Açıklanan rakamlara göre kirası 1000 TL olan bir kiracının Temmuz ayında ödeyeceği kira zammı 151,5 TL lira olarak hesaplandı. Buna göre zamlı kira tutarı ise 1.151,5 TL lira olarak gerçekleşecek

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.