AĞLASUN’DA YAŞANAN DOLU FELAKETİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Tarım 23.06.2021 - 08:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AĞLASUN’DA YAŞANAN DOLU FELAKETİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

AĞLASUN’DA YAŞANAN DOLU FELAKETİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU
Burdur’un Ağlasun İlçesinde 21 Haziran 2021 tarihinde meydana gelen dolu felaketinin bilançosu yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladı.   Bölgede AFAD yetkilileri ile İlçe tarım Müdürlüğü yetkilileri hasar tespitine başladı. Özellikle tarım ürünleri en çok zarar gören kesim oldu. Yaklaşık yarım saat süren şiddetli dolu yağışı sonrası ekili-dikili alanlar büyük zarar görürken, ev ve yollar da dolu yağışından zarar gördü.     Ağlasun İlçesine gelen Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, TBMM Güvenlik Amiri Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ve İl Başkanı İzzet Akbulut İlçede incelemelerde bulundu. Yöre halkıyla birlikte olan CHP Ekibi, İlçede yaşanan felaketi canlı olarak gözlemledi. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, “Ağlasun İlçesinde yaşanan dolu felaketinde özellikle Çiftçilerimiz başta olmak üzere Hayvancılarımız da büyük zarar görmüştür. Biz Ağlasun İlçesinden sayın Tarım Bakanımıza buradan açık çağrı yapıyoruz. İlçede zarar gören çiftçilerimize Tarsim (Tarım Sigortası) kapsamında gerekli yardımların yapılmasını, zararların karşılanmasını talep ediyoruz. Çiftçilerimiz ve hayvancılarımız gerçekten de bu dolu felaketinden büyük zarar görmüşlerdir. Acilen yardım yapılması gerekiyor.” Dedi.     İlçede yaşanan dolu felaketinin bilançosu ağır oldu. Meyve ağaçları ile bütün sebzeler yerle bir oldu. Dolu plastik bardağı bile kırıp parçaladı. Kiremitleri dahi kırıp yere indirdi. Altyapıyı delerek yolların çukurlaşmasına neden oldu. Çoğu evin alt katlarını su bastı. Kanalizasyonlar tıkandı. İlçede başta kiraz olmak üzere, şeftali, erik, cennet hurması, kayısı, ceviz, fındık, kızılcık, elma, ayva, üzüm gibi meyveler ile fasulye, biber, patlıcan, domates, bezelye, bakla, kabak, salatalık, karpuz, kavun, marul, nane, maydanoz, tere, soğan, sarımsak gibi sebzelerde zarar gören ürünler arasında yer aldı. Zarar gören ürünler yem bitkileri de yer aldı. Başta yonca olmak üzere korunga, fiğ, yulaf gibi yem bitkileri de zarar gören ürünler arasında yer aldı    
AĞLASUN’DA YAŞANAN DOLU FELAKETİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Burdur’un Ağlasun İlçesinde 21 Haziran 2021 tarihinde meydana gelen dolu felaketinin bilançosu yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladı.

 

Bölgede AFAD yetkilileri ile İlçe tarım Müdürlüğü yetkilileri hasar tespitine başladı. Özellikle tarım ürünleri en çok zarar gören kesim oldu. Yaklaşık yarım saat süren şiddetli dolu yağışı sonrası ekili-dikili alanlar büyük zarar görürken, ev ve yollar da dolu yağışından zarar gördü.

 

 

Ağlasun İlçesine gelen Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, TBMM Güvenlik Amiri Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ve İl Başkanı İzzet Akbulut İlçede incelemelerde bulundu. Yöre halkıyla birlikte olan CHP Ekibi, İlçede yaşanan felaketi canlı olarak gözlemledi. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, “Ağlasun İlçesinde yaşanan dolu felaketinde özellikle Çiftçilerimiz başta olmak üzere Hayvancılarımız da büyük zarar görmüştür. Biz Ağlasun İlçesinden sayın Tarım Bakanımıza buradan açık çağrı yapıyoruz. İlçede zarar gören çiftçilerimize Tarsim (Tarım Sigortası) kapsamında gerekli yardımların yapılmasını, zararların karşılanmasını talep ediyoruz. Çiftçilerimiz ve hayvancılarımız gerçekten de bu dolu felaketinden büyük zarar görmüşlerdir. Acilen yardım yapılması gerekiyor.” Dedi.

 

 

İlçede yaşanan dolu felaketinin bilançosu ağır oldu. Meyve ağaçları ile bütün sebzeler yerle bir oldu. Dolu plastik bardağı bile kırıp parçaladı. Kiremitleri dahi kırıp yere indirdi. Altyapıyı delerek yolların çukurlaşmasına neden oldu. Çoğu evin alt katlarını su bastı. Kanalizasyonlar tıkandı.

İlçede başta kiraz olmak üzere, şeftali, erik, cennet hurması, kayısı, ceviz, fındık, kızılcık, elma, ayva, üzüm gibi meyveler ile fasulye, biber, patlıcan, domates, bezelye, bakla, kabak, salatalık, karpuz, kavun, marul, nane, maydanoz, tere, soğan, sarımsak gibi sebzelerde zarar gören ürünler arasında yer aldı.

Zarar gören ürünler yem bitkileri de yer aldı. Başta yonca olmak üzere korunga, fiğ, yulaf gibi yem bitkileri de zarar gören ürünler arasında yer aldı

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.