AĞILDA ÇIKAN YANGINDA 32 HAYVAN TELEF OLDU

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2013 - 12:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AĞILDA ÇIKAN YANGINDA 32 HAYVAN TELEF OLDU

ANTALYA’NIN GAZİPAŞA İLÇESİ GÖÇÜK KÖYÜNDE BİR AĞILDA ÇIKAN YANGINDA 30’U GEBE 32 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU
 Gazipaşa ilçesine bağlı Göçük köyünde bir ağılda çıkan yangında 30’u gebe 32 küçükbaş hayvan telef olduEdinilen bilgiye göre, olay gece saat 02.00 sıralarında Gazipaşa’nın Göçük Köyü Eğrikorum Mahallesi'nde Maksut Özdemir’e ait ağılda meydana geldi. Gece saat 02.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, 3 saat süren çalışmayla söndürülebildi. Ağılda bulunan 30 gebe keçi ve 2 koyun dumandan zehirlenerek telef oldu. Yanarak yaralanan 3 koyun ölümle pençeleşiyor. Ağılı yanan Maksut Özdemir, yangının sebebini henüz bilmediklerini belirterek “Gece saat 02.00 gibi yangın başladı. Ağılda 100’den fazla keçimiz vardı. Çoğu hamile olan keçilerimizden 30'u dumandan zehirlenerek telef oldu. Aynı ağılda komşumuz Ömer Özdemir’e ait iki koyun telef oldu, üç koyun yanmak suretiyle yaralandı. Yangın yüzünden zararımız en az 15 bin lira” dedi. Koyunları telef olan Ömer Özdemir ise yangının nasıl çıktığını henüz bilmediklerini belirterek şunları söyledi: "Gece saat 02.00 sıralarında evde olan annem, sesler üzerine haberdar olmuş. Annem bizleri kaldırdı ve hortumla ağılı söndürmeye çalıştık. Bir taraftan diğer keçileri kurtardık. Yanan 3 koyun can havli ile dışarı kaçmış, ama bunların durumu ortada. İki koyun toprağın altında kalıp adeta pişmişler. 30 keçi dumandan boğularak öldü. Sabah saat 05.00 gibi yangını söndürebildik.” Yanan ağılın olduğu bölgede toplanan köylüler ise bir an evvel geride kalan keçilerin ağılını onarmak için kazma kürek çalıştı. Yangında telef olan 32 küçükbaş hayvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner ekiplerinin kontrolünde Gazipaşa Belediyesi tarafından gönderilen kepçeyle açılan çukura gömüldü.
ANTALYA’NIN GAZİPAŞA İLÇESİ GÖÇÜK KÖYÜNDE BİR AĞILDA ÇIKAN YANGINDA 30’U GEBE 32 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

 Gazipaşa ilçesine bağlı Göçük köyünde bir ağılda çıkan yangında 30’u gebe 32 küçükbaş hayvan telef oldu
Edinilen bilgiye göre, olay gece saat 02.00 sıralarında Gazipaşa’nın Göçük Köyü Eğrikorum Mahallesi'nde Maksut Özdemir’e ait ağılda meydana geldi. Gece saat 02.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, 3 saat süren çalışmayla söndürülebildi. Ağılda bulunan 30 gebe keçi ve 2 koyun dumandan zehirlenerek telef oldu. Yanarak yaralanan 3 koyun ölümle pençeleşiyor. 
Ağılı yanan Maksut Özdemir, yangının sebebini henüz bilmediklerini belirterek “Gece saat 02.00 gibi yangın başladı. Ağılda 100’den fazla keçimiz vardı. Çoğu hamile olan keçilerimizden 30'u dumandan zehirlenerek telef oldu. Aynı ağılda komşumuz Ömer Özdemir’e ait iki koyun telef oldu, üç koyun yanmak suretiyle yaralandı. Yangın yüzünden zararımız en az 15 bin lira” dedi. 
Koyunları telef olan Ömer Özdemir ise yangının nasıl çıktığını henüz bilmediklerini belirterek şunları söyledi: "Gece saat 02.00 sıralarında evde olan annem, sesler üzerine haberdar olmuş. Annem bizleri kaldırdı ve hortumla ağılı söndürmeye çalıştık. Bir taraftan diğer keçileri kurtardık. Yanan 3 koyun can havli ile dışarı kaçmış, ama bunların durumu ortada. İki koyun toprağın altında kalıp adeta pişmişler. 30 keçi dumandan boğularak öldü. Sabah saat 05.00 gibi yangını söndürebildik.” 
Yanan ağılın olduğu bölgede toplanan köylüler ise bir an evvel geride kalan keçilerin ağılını onarmak için kazma kürek çalıştı. 
Yangında telef olan 32 küçükbaş hayvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner ekiplerinin kontrolünde Gazipaşa Belediyesi tarafından gönderilen kepçeyle açılan çukura gömüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.