AFYONKARAHİSAR GENÇLİK MERKEZİ’NDEN İŞARET DİLİ KURSU

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 11:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR GENÇLİK MERKEZİ’NDEN İŞARET DİLİ KURSU

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi iş birliği ile kentteki işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için işaret dili kursu açıldı.
Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi iş birliği ile kentteki işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için işaret dili kursu açıldı. Toplamda 120 saat süreceği bildirilen kursun, hafta sonları Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde verileceği kaydedildi. İlk etapta 17 kişinin başvurduğu aktarılan kurs ile ilgili Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:“Ülkemizde işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerine erişimi ile ilgili birçok sorun bulunmaktadır. Özellikle kamu kurumları, çalışanlarının işaret dilini bilmemeleri ve kamu kurumlarında işaret dili tercümanlarının yeterli düzeyde istihdam edilmemesi, işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerine erişimini olumsuz etkilemektedir. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Gençlik Merkezi, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi ile iş birliği içinde işaret dili kursunu Gençlik Merkezi’nde açmıştır. Cumartesi-Pazar günleri ‘10.00-14.00’ saatleri arasında yapılan işaret dili eğitim çalışmasına kamu kurumlarında 17 kişi katılmış ve Gençlik Merkezi gönüllü gençleri de dahil edilmişlerdir. İşaret dili kursu 120 saatten oluşmaktadır. Bu kurs çalışmaları devam edilerek işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerinden yararlanması hedeflenmektedir.”
AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi iş birliği ile kentteki işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için işaret dili kursu açıldı.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi iş birliği ile kentteki işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için işaret dili kursu açıldı. 
Toplamda 120 saat süreceği bildirilen kursun, hafta sonları Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde verileceği kaydedildi. İlk etapta 17 kişinin başvurduğu aktarılan kurs ile ilgili Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizde işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerine erişimi ile ilgili birçok sorun bulunmaktadır. Özellikle kamu kurumları, çalışanlarının işaret dilini bilmemeleri ve kamu kurumlarında işaret dili tercümanlarının yeterli düzeyde istihdam edilmemesi, işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerine erişimini olumsuz etkilemektedir. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Gençlik Merkezi, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi ile iş birliği içinde işaret dili kursunu Gençlik Merkezi’nde açmıştır. Cumartesi-Pazar günleri ‘10.00-14.00’ saatleri arasında yapılan işaret dili eğitim çalışmasına kamu kurumlarında 17 kişi katılmış ve Gençlik Merkezi gönüllü gençleri de dahil edilmişlerdir. İşaret dili kursu 120 saatten oluşmaktadır. Bu kurs çalışmaları devam edilerek işitme engeli bireylerin kamu hizmetlerinden yararlanması hedeflenmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.