AFYONKARAHİSAR’DA TOPLU NİKAH HEYECANI

Gündem 13.02.2015 - 10:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’DA TOPLU NİKAH HEYECANI

AFYONKARAHİSAR’DA TOPLU NİKAH HEYECANI
Afyonkarahisar’da maddi durumu kötü olan 10 çift, 'Bir Yastıkta Yarım Asır, Yeni Evlenecek Çiftler' projesi kapsamında gerçekleştirilen düğün töreni ile dünya evine girdi. Törende ayrıca, evliliklerinde 50 yılı dolduran çiftlere de plaket verildi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Düğün Salonu'nda Valilik ile İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nün iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 10 çift düğün heyecanı yaşadı. Dünya evine girmenin mutluluğunu yaşayan çiftlerin ailelerinin de katıldığı etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ile sivil toplu örgütleri temsilcileri katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan ve ailenin Türk toplumundaki önemine vurgu yapan Vali Hakan Yusuf Güner, kapitalizmin yükselen bir değer olduğunu, günümüzde sevgi ve saygıya daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Güner, “Afyonkarahisar’ın en büyük zenginliği Osmanlı ve Selçuklu’dan aldığı kültür sentezini en iyi şekilde yansıtan bir Anadolu şehri olmasıdır. Bu projedeki amacımız sağlıklı birey, aile ve nesillerin oluşması. Ayrıca projedeki bir başka amacımız da Afyonkarahisar’ın en önemli değeri olan aile değerinin bir kez daha nasıl var olduğunu değerli büyüklerimiz vasıtası ile gençlerimize, evlatlarımıza göstermekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından 10 çift aynı masada mutluluğa 'evet' derken, ilk evlenen çiftin şahitliğini Vali Güner ve Başkan Çoban yaptı. Diğer çiftlerin şahitleri ise protokol üyeleri oldu. 6 adet düğün pastasını çiftler kendi elleri ile keserek, önce birbirlerine, daha sonra düğüne katılanlarla ikram ettiler. Pasta töreninin ardından düğünün ilk dansı yapılırken, daha sonra takı merasimine geçildi. Toplu nikah töreni, halk oyunları gösterisi ve yemek ile sona erdi. Törende, evliliklerinde 50 yılını dolduran çiftlere de plaket verildi. Plaket alanlar arasında Başkan Çoban’ın anne ve babası Halil-Fatma çiftinin de olması dikkat çekti.
AFYONKARAHİSAR’DA TOPLU NİKAH HEYECANI

Afyonkarahisar’da maddi durumu kötü olan 10 çift, 'Bir Yastıkta Yarım Asır, Yeni Evlenecek Çiftler' projesi kapsamında gerçekleştirilen düğün töreni ile dünya evine girdi. Törende ayrıca, evliliklerinde 50 yılı dolduran çiftlere de plaket verildi.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Düğün Salonu'nda Valilik ile İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nün iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 10 çift düğün heyecanı yaşadı. Dünya evine girmenin mutluluğunu yaşayan çiftlerin ailelerinin de katıldığı etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ile sivil toplu örgütleri temsilcileri katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan ve ailenin Türk toplumundaki önemine vurgu yapan Vali Hakan Yusuf Güner, kapitalizmin yükselen bir değer olduğunu, günümüzde sevgi ve saygıya daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Güner, “Afyonkarahisar’ın en büyük zenginliği Osmanlı ve Selçuklu’dan aldığı kültür sentezini en iyi şekilde yansıtan bir Anadolu şehri olmasıdır. Bu projedeki amacımız sağlıklı birey, aile ve nesillerin oluşması. Ayrıca projedeki bir başka amacımız da Afyonkarahisar’ın en önemli değeri olan aile değerinin bir kez daha nasıl var olduğunu değerli büyüklerimiz vasıtası ile gençlerimize, evlatlarımıza göstermekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 10 çift aynı masada mutluluğa 'evet' derken, ilk evlenen çiftin şahitliğini Vali Güner ve Başkan Çoban yaptı. Diğer çiftlerin şahitleri ise protokol üyeleri oldu. 6 adet düğün pastasını çiftler kendi elleri ile keserek, önce birbirlerine, daha sonra düğüne katılanlarla ikram ettiler. Pasta töreninin ardından düğünün ilk dansı yapılırken, daha sonra takı merasimine geçildi. Toplu nikah töreni, halk oyunları gösterisi ve yemek ile sona erdi.
Törende, evliliklerinde 50 yılını dolduran çiftlere de plaket verildi. Plaket alanlar arasında Başkan Çoban’ın anne ve babası Halil-Fatma çiftinin de olması dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.