Afyonkarahisar’da sel felaketi hayatı felç etti

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.08.2018 - 08:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Afyonkarahisar’da sel felaketi hayatı felç etti

Birçok ahır ve kümes sel baskınında sular altında kaldı
Sel baskını sonrası onlarca kümes hayvanı telef oldu Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde meydana gelen sel felaketinde birçok köy ve kasabada bazı evler, ahırlar ve kümesler su altında kalırken çok sayıda hayvanda telef oldu. Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı, Döğer ve Gazlıgöl beldeleri ile Ayazini ve Beyköy köyünde dün akşam saatlerinde meydana gelen yağmur sonrası dere yataklarının taşması sonucu sel baskınları meydana geldi. Yaylabağı beldesi yakınlarında bulunan Afyonkarahisar-Eskişehir karayolunda sel baskınları nedeniyle trafik durdu. Öte yandan beldede birçok tarla, ev, ahır ve kümes sele teslim oldu. Ayrıca Döğer kasabasında da yine taşkınların neden olduğu sel baskınlarında hayat neredeyse durma noktasına geldi. Kasabada çok sayıda tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları sel baskınları nedeniyle telef oldu. Bölgede sel felaketi sonrası AFAD ekipleri, merkez ve çevre ilçelerden belediye ile Devlet Su İşleri Müdürlüğüne ait iş makineleri sevk edildi. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen sel felaketi sonrası sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada "Sağanak yağmur sonrası İhsaniye ilçemize bağlı Yaylabağı beldesi, Beyköy ve Ayazini köylerinde yaşanan doğal afet nedeniyle hemşerilerimize geçmiş olsun dilerim. Kamu kurumlarımız zararların karşılanmasına yönelik gerekli incelemeleri başlatmıştır” dedi.
Birçok ahır ve kümes sel baskınında sular altında kaldı

Sel baskını sonrası onlarca kümes hayvanı telef oldu

Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde meydana gelen sel felaketinde birçok köy ve kasabada bazı evler, ahırlar ve kümesler su altında kalırken çok sayıda hayvanda telef oldu.

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı, Döğer ve Gazlıgöl beldeleri ile Ayazini ve Beyköy köyünde dün akşam saatlerinde meydana gelen yağmur sonrası dere yataklarının taşması sonucu sel baskınları meydana geldi. Yaylabağı beldesi yakınlarında bulunan Afyonkarahisar-Eskişehir karayolunda sel baskınları nedeniyle trafik durdu. Öte yandan beldede birçok tarla, ev, ahır ve kümes sele teslim oldu.

Ayrıca Döğer kasabasında da yine taşkınların neden olduğu sel baskınlarında hayat neredeyse durma noktasına geldi. Kasabada çok sayıda tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları sel baskınları nedeniyle telef oldu.

Bölgede sel felaketi sonrası AFAD ekipleri, merkez ve çevre ilçelerden belediye ile Devlet Su İşleri Müdürlüğüne ait iş makineleri sevk edildi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen sel felaketi sonrası sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada "Sağanak yağmur sonrası İhsaniye ilçemize bağlı Yaylabağı beldesi, Beyköy ve Ayazini köylerinde yaşanan doğal afet nedeniyle hemşerilerimize geçmiş olsun dilerim. Kamu kurumlarımız zararların karşılanmasına yönelik gerekli incelemeleri başlatmıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.