AFYONKARAHİSAR’DA MERALAR İNCELENDİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2016 - 12:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’DA MERALAR İNCELENDİ

AFYONKARAHİSAR "İL MERA KOMİSYONU" MERALARI YERİNDE İNCELEDİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı "İl Mera Komisyonu"nun kentteki meraları yerinde incelemeye devam ettiği belirtildi. Komisyonun son olarak, dün  İscehisar ilçesindeki meraları yerinde incelediği kaydedildi. Konuya ilişkin bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılabilmesinde en önemli unsur meraların kalitesinin artırılması olduğunu ifade ederek, “Bu kapsamda ilimiz yaklaşık 2,2 milyon dekar meraya sahip bir ildir. Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katkı ve destekleriyle bu güne kadar yaklaşık 32 bin dekarlık alanda ıslah çalışmaları tamamlanmıştır. 1 köyümüz de 9 bin 993 dekarlık alanda ıslah çalışmalarımız devam etmekte olup 2016 yılında ise projesi hazırlanan 2 köyde 3 bin 515 dekarlık alanda ıslah çalışmalarına başlanmıştır. Islah metodu ile mera otunda verim artışı sağlanır. Ot kalitesi yükselerek hayvansal ürün miktarında artış olur. Aynı zamanda çiftçimiz için hayvanlarını maliyetsiz besleme imkanı sağlanmış olur. Ülkemiz hayvancılığımız için mera varlıklarımızın korunması, ıslah edilerek hayvancılık amaçlı kullanılmaya dönük planlamalar yapılması oldukça önem arz etmektedir. Meraların kalitesinin arttırılarak planlama ile rantabl otlatma yapılması hayvancılığımızda girdi maliyetlerini önemli oranda azaltacaktır. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın meralarımızı hassasiyetle koruması ve sahip çıkması önem arz etmektedir” diye konuştu.
AFYONKARAHİSAR "İL MERA KOMİSYONU" MERALARI YERİNDE İNCELEDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı "İl Mera Komisyonu"nun kentteki meraları yerinde incelemeye devam ettiği belirtildi. Komisyonun son olarak, dün  İscehisar ilçesindeki meraları yerinde incelediği kaydedildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılabilmesinde en önemli unsur meraların kalitesinin artırılması olduğunu ifade ederek, “Bu kapsamda ilimiz yaklaşık 2,2 milyon dekar meraya sahip bir ildir. Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katkı ve destekleriyle bu güne kadar yaklaşık 32 bin dekarlık alanda ıslah çalışmaları tamamlanmıştır. 1 köyümüz de 9 bin 993 dekarlık alanda ıslah çalışmalarımız devam etmekte olup 2016 yılında ise projesi hazırlanan 2 köyde 3 bin 515 dekarlık alanda ıslah çalışmalarına başlanmıştır. Islah metodu ile mera otunda verim artışı sağlanır. Ot kalitesi yükselerek hayvansal ürün miktarında artış olur. Aynı zamanda çiftçimiz için hayvanlarını maliyetsiz besleme imkanı sağlanmış olur. Ülkemiz hayvancılığımız için mera varlıklarımızın korunması, ıslah edilerek hayvancılık amaçlı kullanılmaya dönük planlamalar yapılması oldukça önem arz etmektedir. Meraların kalitesinin arttırılarak planlama ile rantabl otlatma yapılması hayvancılığımızda girdi maliyetlerini önemli oranda azaltacaktır. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın meralarımızı hassasiyetle koruması ve sahip çıkması önem arz etmektedir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.