AFYONKARAHİSAR’DA AVRUPA STANDARTLARINDA SÜT ÜRETİLİYOR

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2018 - 17:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AFYONKARAHİSAR’DA AVRUPA STANDARTLARINDA SÜT ÜRETİLİYOR

Afyonkarahisar’da 2010 yılında inşasına başlanan ve bugün Avrupa standartlarında günlük 10 ton süt üretilebilen tesis, ülkenin sağlıklı ve hijyenik süt ihtiyacının ciddi bir bölümünü karşılıyor.
Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde çok ortaklı bir firma tarafından kurulan çiftlikte, 600 büyükbaş kapasitesi ile günlük 10 ton süt, el değmeden üretiliyor. Türkiye’nin son yıllarda süt ve et konusunda dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Avrupa standartlarında üretim yapan tesis, ayrıca kaba yem ihtiyacının yüzde 60’ını da kendi bünyesindeki tarım alanlarından sağlıyor. Son sistem cihaz ve makineler ile günde 3 sefer sağım yapılan inekler ise hayvan refahına uygun olarak yetiştiriliyor.   “Birinci kalitede süt üretiyoruz” İşletme Genel Müdürü Mustafa Çelikten, günlük 10 ton birinci kalite çiğ süt elde ettiklerini belirtti. Çelikten "İşletmemiz 50 yıllık bir yem faaliyetinde başladı, son 10 yıldır da tarım ve hayvancılık konusunda yatırımlar yaparak tamamıyla öz sermayeyle beraber ülkemizin eksik olan et ve süt ihtiyacını karşılamak için 2010 yılından itibaren bu faaliyetler başladık. Bizim için olmazsa olmaz süt. Ana olmadan dana olmuyor. Bu nedenle hem süt üretimimiz hem aynı zamanda üretimlerimizin yarısını teşkil eden erkek buzağı üretimi de devam etmektedir. Bizim kurum kültürümüz Türk insanının layık olduğu kalitede yüksek protein içeren tamamıyla sağlıklı ürünler üretmek. O nedenle biz büyük firma olmasak bile en azından lider olan, öncü olan ve kaliteden taviz vermeden ülke insanımızın istemiş olduğu ve beklemiş olduğu ürünleri ve ürün çeşitliliğini yapan bir firmayız biz. Bizim burada 600 baş hayvanımız var, toplam kapasitemiz zaten 650, bugün itibariyle ortalama 300 hayvan sağılmakta ve 10 ton günlük süt üretimi yapılmaktadır. Tamamıyla çiğ süt niteliğine uygun, birinci kalitede süt üretilmektedir.” diye konuştu.    
Afyonkarahisar’da 2010 yılında inşasına başlanan ve bugün Avrupa standartlarında günlük 10 ton süt üretilebilen tesis, ülkenin sağlıklı ve hijyenik süt ihtiyacının ciddi bir bölümünü karşılıyor.

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde çok ortaklı bir firma tarafından kurulan çiftlikte, 600 büyükbaş kapasitesi ile günlük 10 ton süt, el değmeden üretiliyor. Türkiye’nin son yıllarda süt ve et konusunda dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Avrupa standartlarında üretim yapan tesis, ayrıca kaba yem ihtiyacının yüzde 60’ını da kendi bünyesindeki tarım alanlarından sağlıyor. Son sistem cihaz ve makineler ile günde 3 sefer sağım yapılan inekler ise hayvan refahına uygun olarak yetiştiriliyor.

 

“Birinci kalitede süt üretiyoruz”

İşletme Genel Müdürü Mustafa Çelikten, günlük 10 ton birinci kalite çiğ süt elde ettiklerini belirtti. Çelikten "İşletmemiz 50 yıllık bir yem faaliyetinde başladı, son 10 yıldır da tarım ve hayvancılık konusunda yatırımlar yaparak tamamıyla öz sermayeyle beraber ülkemizin eksik olan et ve süt ihtiyacını karşılamak için 2010 yılından itibaren bu faaliyetler başladık. Bizim için olmazsa olmaz süt. Ana olmadan dana olmuyor. Bu nedenle hem süt üretimimiz hem aynı zamanda üretimlerimizin yarısını teşkil eden erkek buzağı üretimi de devam etmektedir. Bizim kurum kültürümüz Türk insanının layık olduğu kalitede yüksek protein içeren tamamıyla sağlıklı ürünler üretmek. O nedenle biz büyük firma olmasak bile en azından lider olan, öncü olan ve kaliteden taviz vermeden ülke insanımızın istemiş olduğu ve beklemiş olduğu ürünleri ve ürün çeşitliliğini yapan bir firmayız biz. Bizim burada 600 baş hayvanımız var, toplam kapasitemiz zaten 650, bugün itibariyle ortalama 300 hayvan sağılmakta ve 10 ton günlük süt üretimi yapılmaktadır. Tamamıyla çiğ süt niteliğine uygun, birinci kalitede süt üretilmektedir.” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.