Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu üyeleri BAKA’da

Gündem 18.12.2015 - 16:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu üyeleri BAKA’da

Afyobnkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu üyeleri BAKA'da
Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta ve Kütahya illerini kapsayan ‘bölgesel bir İş Geliştirme Merkezi’ olarak faaliyetlerini sürdüren Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu üyeleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) ziyaret etti. Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile KOBİ’ler, bölgesel kalkınma, yatırım ve iş fırsatları ile birlikte neler yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulundu. Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ITSO) gerçekleştirdiği toplantısının ardından BAKA’ya geçti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’in başkanlığında ABİGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Afyonkarahisar TÜMSİAD Başkanı M.Emin Birliktir, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Üyesi Abdurrahman Alp ve Afyonkarahisar ABİGEM Direktörü Özgür Demir’den oluşan heyet, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’i ziyaret etti. Özen, konuk heyete BAKA’nın görev alanı Isparta, Antalya ve Burdur’daki faaliyetleri, bölgeye kazandırılan yatırımlar, vizyonu, planlanan faaliyetler ve destekler ile ilgili bilgi verdi. Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, asıl Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler’in (KOBİ) rekabet seviyeleri ile uluslararası piyasalarda aktivitelerinin arttırılmasına yönelik çalışan kurum olmakla birlikte yasal statü, sektör ve büyüklük ayrımı yapmadan tüm kurumlara ve işletmelere de hizmet verdiklerini söyledi. ABİGEM bünyesinde İş Merkezi Direktörü ve İş Geliştirme Uzmanları ile KOBİ ve girişimcilere gerekli danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Serteser, “Kalkınma Ajanslarımız çok önemli kurumlar işbirliği ve birlikte çalışmalar için hazırız. ABİGEM uzmanlarımız, süregelen profesyonel gelişim programı uygulayarak, iş dünyası değişimlerini takip ederek, inovasyon ve pazar eğilimlerini izleyerek bilgilerini sürekli güncel tutarlar. Ayrıca AB desteği ile konularının hakimi ulusal ve uluslararası uzmanlar da; proje kapsamında görevlendirilmektedir, verilen hizmetlerin kalitesinin en üst seviyede olması sağlanmaktadır” dedi. ‘Birlikte neler yapılabilir’ sorusuna cevap aranan görüşmede, BAKA ile Afyonkarahisar ABİGEM’in, Zafer Kalkınma Ajansı’nın da katkıları ile birlikte kalkınma için yakın çalışma yapması konusunda görüş birliğine varıldı. Afyonkarahisar ABİGEM, ana yürütücüsü Afyonkarahisar TSO ile TOBB, Antalya, Burdur, Isparta, Kütahya ve bu illerin başlıca ilçelerinin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Sanayiciler ve İşadamları Derneği (AFSİAD) ortaklığında örnek bir bölgesel işbirliği olması amacıyla 2008’de kuruldu.
Afyobnkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu üyeleri BAKA'da

Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta ve Kütahya illerini kapsayan ‘bölgesel bir İş Geliştirme Merkezi’ olarak faaliyetlerini sürdüren Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu üyeleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) ziyaret etti. Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile KOBİ’ler, bölgesel kalkınma, yatırım ve iş fırsatları ile birlikte neler yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulundu.

Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ITSO) gerçekleştirdiği toplantısının ardından BAKA’ya geçti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’in başkanlığında ABİGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Afyonkarahisar TÜMSİAD Başkanı M.Emin Birliktir, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Üyesi Abdurrahman Alp ve Afyonkarahisar ABİGEM Direktörü Özgür Demir’den oluşan heyet, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’i ziyaret etti. Özen, konuk heyete BAKA’nın görev alanı Isparta, Antalya ve Burdur’daki faaliyetleri, bölgeye kazandırılan yatırımlar, vizyonu, planlanan faaliyetler ve destekler ile ilgili bilgi verdi.

Afyonkarahisar ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, asıl Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler’in (KOBİ) rekabet seviyeleri ile uluslararası piyasalarda aktivitelerinin arttırılmasına yönelik çalışan kurum olmakla birlikte yasal statü, sektör ve büyüklük ayrımı yapmadan tüm kurumlara ve işletmelere de hizmet verdiklerini söyledi. ABİGEM bünyesinde İş Merkezi Direktörü ve İş Geliştirme Uzmanları ile KOBİ ve girişimcilere gerekli danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Serteser, “Kalkınma Ajanslarımız çok önemli kurumlar işbirliği ve birlikte çalışmalar için hazırız. ABİGEM uzmanlarımız, süregelen profesyonel gelişim programı uygulayarak, iş dünyası değişimlerini takip ederek, inovasyon ve pazar eğilimlerini izleyerek bilgilerini sürekli güncel tutarlar. Ayrıca AB desteği ile konularının hakimi ulusal ve uluslararası uzmanlar da; proje kapsamında görevlendirilmektedir, verilen hizmetlerin kalitesinin en üst seviyede olması sağlanmaktadır” dedi.

‘Birlikte neler yapılabilir’ sorusuna cevap aranan görüşmede, BAKA ile Afyonkarahisar ABİGEM’in, Zafer Kalkınma Ajansı’nın da katkıları ile birlikte kalkınma için yakın çalışma yapması konusunda görüş birliğine varıldı.

Afyonkarahisar ABİGEM, ana yürütücüsü Afyonkarahisar TSO ile TOBB, Antalya, Burdur, Isparta, Kütahya ve bu illerin başlıca ilçelerinin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Sanayiciler ve İşadamları Derneği (AFSİAD) ortaklığında örnek bir bölgesel işbirliği olması amacıyla 2008’de kuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.