AFYONKARAHİSAR’IN İHSANİYE İLÇESİNDE MERA KAVGASI

Gündem 27.03.2015 - 11:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’IN İHSANİYE İLÇESİNDE MERA KAVGASI

AFYONKARAHİSAR’IN İHSANİYE İLÇESİNDE MERA KAVGASI
Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine bağlı Hacıbeyli Köyü sakinleri, bölgede bulanan arazinin ekilmesine karşı çıkarak çiftlik sahipleriyle kavga ettiler.  Afyonkarahisar- Kütahya karayolunun 40. kilometresinde bulunan Hacıbeyli Köyü sakinleri ikinci kez çiftlik sahipleriyle karşı karşıya geldi. Cami anonsuyla organize olan köy halkı traktörlere doluşarak mera alanı olarak savundukları alana gidip, çiftlik sahiplerinin ekim yaptıkları yerleri tekrar bozmak istedi. Fakat çıkacak olayın istihbaratını erken alan jandarma ekipleri köy ile çiftlik arazileri arasında yolu kapatarak vatandaşların geçişine izin vermedi.  Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yoldan geçmek isteyen vatandaşları İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya yatıştırdı. Çiftlik yerleri hakkında köylü vatandaşları bilgilendiren Kaymakam Kaya, “Sizin mera olarak iddia ettiğiniz yer için Afyonkarahisar Vali Yardımcımız Sabahattin Yücel bey görevlendirdi. Yine Tarım İl Müdürümüz Hüseyin Arap beyde konuyla ilgilenecek. Her şeyden önce ilgili arazilerin mera olması için uğraşacağız. Şuanda çiftlik sahiplerinin sürme, ekme işi yaptığı yerde geçici olarak tekrar durduruldu. Mera komisyonumuz gelecek, yine incelemelerde bulunacak. Köy halkımızdan sükûnet istiyorum. Kimsenin zarar görmemesi için dağılalım” dedi.  Daha sonra köylüler sakin bir şekilde olay yerinden ayrıldı. 
AFYONKARAHİSAR’IN İHSANİYE İLÇESİNDE MERA KAVGASI

Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine bağlı Hacıbeyli Köyü sakinleri, bölgede bulanan arazinin ekilmesine karşı çıkarak çiftlik sahipleriyle kavga ettiler. 
Afyonkarahisar- Kütahya karayolunun 40. kilometresinde bulunan Hacıbeyli Köyü sakinleri ikinci kez çiftlik sahipleriyle karşı karşıya geldi. Cami anonsuyla organize olan köy halkı traktörlere doluşarak mera alanı olarak savundukları alana gidip, çiftlik sahiplerinin ekim yaptıkları yerleri tekrar bozmak istedi. Fakat çıkacak olayın istihbaratını erken alan jandarma ekipleri köy ile çiftlik arazileri arasında yolu kapatarak vatandaşların geçişine izin vermedi. 
Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yoldan geçmek isteyen vatandaşları İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya yatıştırdı. Çiftlik yerleri hakkında köylü vatandaşları bilgilendiren Kaymakam Kaya, “Sizin mera olarak iddia ettiğiniz yer için Afyonkarahisar Vali Yardımcımız Sabahattin Yücel bey görevlendirdi. Yine Tarım İl Müdürümüz Hüseyin Arap beyde konuyla ilgilenecek. Her şeyden önce ilgili arazilerin mera olması için uğraşacağız. Şuanda çiftlik sahiplerinin sürme, ekme işi yaptığı yerde geçici olarak tekrar durduruldu. Mera komisyonumuz gelecek, yine incelemelerde bulunacak. Köy halkımızdan sükûnet istiyorum. Kimsenin zarar görmemesi için dağılalım” dedi. 
Daha sonra köylüler sakin bir şekilde olay yerinden ayrıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.