AFYONKARAHİSAR’IN 48 MİLYON’LUK HASTANESİ PAZARTESİ AÇILACAK

Gündem 26.12.2015 - 11:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’IN 48 MİLYON’LUK HASTANESİ PAZARTESİ AÇILACAK

AFYONKARAHİSAR’DA 48 MİLYON TL’YE MAL OLAN KADIN DOĞUM HASTANESİ PAZARTESİDEN İTİBAREN AÇILACAK.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Afyonkarahisar Genel Sekreteri Fikret Başkan, yapımı tamamlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin 28 Aralık Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacağını bildirdi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan, yeni hastanenin 48 milyon liraya mal olduğunu söyledi. 2011 yılında temeli atılan ve 45 bin metrekare kapalı alanı olan hastanenin 300 yatak kapasitede olduğunu belirten Başkan, "Hastanede 38 poliklinik odası, 61 yoğun bakım yatağı ve 8 ameliyathanesi ile hizmete açılacak. Modern hastane konsepti ile inşa edilen binada hasta odaları da bir veya 2 kişilik olarak dizayn edildi" dedi. Türkiye'nin en büyük acil servislerinden birinin hastane bünyesinde olduğunu aktaran Başkan: "Doğumhane birimi ameliyathane ile ilişkili olarak planlanmış olup içerisinde 6 sancı odası, 6 loğusa odası bulunmaktadır. Ayrıca doğumhane içerisinde doğum öncesi ve sonrası anne adaylarının konaklayabileceği 18 kişilik anne oteli düzenlendi. Burada doğum öncesi hastanemize gelen anne adayları ulaşım soru olan bölgelere gitmek yerine otel bölümünde kalacak ve doğum zamanı geldiğinde doğumhaneye geçebilecek. Acil servis 40 yetişkin, 20 çocuk ve 15 kadın doğum hastasını aynı anda ağırlayacak kapasiteye sahiptir. Bunların yanı sıra yeni binamızda tıbbi cihazların da büyük bir kısmı yenilenmiştir. Tıp dünyasının tüm gelişmeleri yakından takip ederek, sağlık hizmetlerini en kaliteli ve güvenli şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi. Hasta, hasta yakınları ve sağlık personeli içinde yaşam alanlarının titizlikle düşündüklerini ifade eden Başkan, eski kadın doğum ve çocuk hastanesinin de semt polikliniği olarak hizmet vereceğini dile getirdi.  
AFYONKARAHİSAR’DA 48 MİLYON TL’YE MAL OLAN KADIN DOĞUM HASTANESİ PAZARTESİDEN İTİBAREN AÇILACAK.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Afyonkarahisar Genel Sekreteri Fikret Başkan, yapımı tamamlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin 28 Aralık Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan, yeni hastanenin 48 milyon liraya mal olduğunu söyledi. 2011 yılında temeli atılan ve 45 bin metrekare kapalı alanı olan hastanenin 300 yatak kapasitede olduğunu belirten Başkan, "Hastanede 38 poliklinik odası, 61 yoğun bakım yatağı ve 8 ameliyathanesi ile hizmete açılacak. Modern hastane konsepti ile inşa edilen binada hasta odaları da bir veya 2 kişilik olarak dizayn edildi" dedi.

Türkiye'nin en büyük acil servislerinden birinin hastane bünyesinde olduğunu aktaran Başkan: "Doğumhane birimi ameliyathane ile ilişkili olarak planlanmış olup içerisinde 6 sancı odası, 6 loğusa odası bulunmaktadır. Ayrıca doğumhane içerisinde doğum öncesi ve sonrası anne adaylarının konaklayabileceği 18 kişilik anne oteli düzenlendi. Burada doğum öncesi hastanemize gelen anne adayları ulaşım soru olan bölgelere gitmek yerine otel bölümünde kalacak ve doğum zamanı geldiğinde doğumhaneye geçebilecek. Acil servis 40 yetişkin, 20 çocuk ve 15 kadın doğum hastasını aynı anda ağırlayacak kapasiteye sahiptir. Bunların yanı sıra yeni binamızda tıbbi cihazların da büyük bir kısmı yenilenmiştir. Tıp dünyasının tüm gelişmeleri yakından takip ederek, sağlık hizmetlerini en kaliteli ve güvenli şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi. Hasta, hasta yakınları ve sağlık personeli içinde yaşam alanlarının titizlikle düşündüklerini ifade eden Başkan, eski kadın doğum ve çocuk hastanesinin de semt polikliniği olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.