AFYONKARAHİSAR’DA ÖZEL HALK OTOBÜSÜNE SALDIRI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 09:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR’DA ÖZEL HALK OTOBÜSÜNE SALDIRI

GECE YARISI HALK OTOBÜSÜN ÖNÜNÜ KESEN ŞEHİR MAGANDALARI OTOBÜSÜ TAŞ VE TEKMELERLE SALDIRDI
Afyonkarahisar’da dün gece meydana gelen bir olayda içerisinde yolcularla trafikte seyir halinde olan bir özel halk otobüsünün önünü kesen şehir magandaları, halk otobüsü şoförüne küfür ve tehditler savurarak, araca taşla saldırıp tekmelediler. Edinilen bilgilere göre olay, dün gece saat 23.30 sularında Afyonkarahisar Kanlıca Mahallesi’nde meydana geldi. İçerisinde yolcuların bulunduğu ve önünü kesilip saldırıya uğrayan halk otobüsündeki güvenlik kameraları yaşanan olayı an be an kayıt etti.Afyonkarahisar Çarşı- Kanlıca seferini yapan ve içerisinde 2 yolcunun bulunduğu Ekrem Yetişkin, yönetimindeki 03 US 877 plakalı özel halk otobüsünün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, otobüsün Kanlıca Mahalle Muhtarlığı önüne geldiği sırada plakası alınmayan gri renkli bir otomobil tarafından sıkıştırılarak yoldan çıkarılmaya çalıştığı görünüyor. Bir süre devam den tacizin ardından otobüsünü önünü kullandıkları araç ile kesen 2 şahıs aşağı iner inmez şoförü tehdit ve küfürler yağdırmaya başlıyorlar. Daha sonra hırslarını alamayan şahıslar bu defa otobüsün arka tarafına geçip araca taş atmaya ve ardından da tekme atmaya başlıyorlar. Bu sırada olaydan korkan yolculardan birisi ayağı kalkarak şoförün yanına geliyor ve inmek istediğini söyleyerek hemen araçtan iniyor. Diğer yolcu ise şoförün polisi aramasını söyleyerek, onunla birlikte otobüs içerisinde beklemeye başlıyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, olayın daha fazla büyümesinden korkan şoför, otobüsü hareket ettirerek hızlı olay yerinden uzaklaşıyor. Sakin bir yere gelen otobüs şoförü Ekrem Yetişkin, daha sonra polis ve firma yöneticilerini arayarak yardım istiyor.“SALDIRI FİRMAYA KARŞI YAPILDI”Olayın ardından yaşanan korku dolu anları anlatan otobüs şoförü Ekrem Yetişkin, olayın halk otobüsünden ziyade firmaya karşı yapıldığını söyledi. Olayda kısa süreli de olsa yolcular arasından panik yaşandığını ifade eden Yetişkin, şunları söyledi:“Otobüsün önünü kesip, arkadan taş ve tekme ile saldırdılar. Biz yolcuların emniyeti için kapıları açmadık ve aşağı inmedik. Saldırıyı gerçekleştirenler 2 kişiydi. Arkadan 2 taş geldi, sonra otobüsün önüne geçip tekmelediler. Küfürler ederek, şirkete yönelik, ‘Sizi burada çalıştırmayacağız, barındırmayacağız’ gibi sözler ettiler. Bu olaylar yaşanırken yolcularımızdan birisi indi, diğeri bekledi. Çok şükür yolcularımız da bir sıkıntı yok.”Öte yandan, olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulunurken, olayın faillerinin yakalanması için çalışma başlattıkları bildirildi.Diğer tarafından, 2013 yılında Afyonkarahisar’da aynı özel halk otobüs firmasına ait otobüslerden 3’ü daha benzer saldırıya uğramış ve o saldırılarda maddi hasarlarla atlatılmıştı.
GECE YARISI HALK OTOBÜSÜN ÖNÜNÜ KESEN ŞEHİR MAGANDALARI OTOBÜSÜ TAŞ VE TEKMELERLE SALDIRDI

Afyonkarahisar’da dün gece meydana gelen bir olayda içerisinde yolcularla trafikte seyir halinde olan bir özel halk otobüsünün önünü kesen şehir magandaları, halk otobüsü şoförüne küfür ve tehditler savurarak, araca taşla saldırıp tekmelediler. 
Edinilen bilgilere göre olay, dün gece saat 23.30 sularında Afyonkarahisar Kanlıca Mahallesi’nde meydana geldi. İçerisinde yolcuların bulunduğu ve önünü kesilip saldırıya uğrayan halk otobüsündeki güvenlik kameraları yaşanan olayı an be an kayıt etti.
Afyonkarahisar Çarşı- Kanlıca seferini yapan ve içerisinde 2 yolcunun bulunduğu Ekrem Yetişkin, yönetimindeki 03 US 877 plakalı özel halk otobüsünün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, otobüsün Kanlıca Mahalle Muhtarlığı önüne geldiği sırada plakası alınmayan gri renkli bir otomobil tarafından sıkıştırılarak yoldan çıkarılmaya çalıştığı görünüyor. Bir süre devam den tacizin ardından otobüsünü önünü kullandıkları araç ile kesen 2 şahıs aşağı iner inmez şoförü tehdit ve küfürler yağdırmaya başlıyorlar. Daha sonra hırslarını alamayan şahıslar bu defa otobüsün arka tarafına geçip araca taş atmaya ve ardından da tekme atmaya başlıyorlar. Bu sırada olaydan korkan yolculardan birisi ayağı kalkarak şoförün yanına geliyor ve inmek istediğini söyleyerek hemen araçtan iniyor. Diğer yolcu ise şoförün polisi aramasını söyleyerek, onunla birlikte otobüs içerisinde beklemeye başlıyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, olayın daha fazla büyümesinden korkan şoför, otobüsü hareket ettirerek hızlı olay yerinden uzaklaşıyor. Sakin bir yere gelen otobüs şoförü Ekrem Yetişkin, daha sonra polis ve firma yöneticilerini arayarak yardım istiyor.
“SALDIRI FİRMAYA KARŞI YAPILDI”
Olayın ardından yaşanan korku dolu anları anlatan otobüs şoförü Ekrem Yetişkin, olayın halk otobüsünden ziyade firmaya karşı yapıldığını söyledi. Olayda kısa süreli de olsa yolcular arasından panik yaşandığını ifade eden Yetişkin, şunları söyledi:
“Otobüsün önünü kesip, arkadan taş ve tekme ile saldırdılar. Biz yolcuların emniyeti için kapıları açmadık ve aşağı inmedik. Saldırıyı gerçekleştirenler 2 kişiydi. Arkadan 2 taş geldi, sonra otobüsün önüne geçip tekmelediler. Küfürler ederek, şirkete yönelik, ‘Sizi burada çalıştırmayacağız, barındırmayacağız’ gibi sözler ettiler. Bu olaylar yaşanırken yolcularımızdan birisi indi, diğeri bekledi. Çok şükür yolcularımız da bir sıkıntı yok.”
Öte yandan, olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulunurken, olayın faillerinin yakalanması için çalışma başlattıkları bildirildi.
Diğer tarafından, 2013 yılında Afyonkarahisar’da aynı özel halk otobüs firmasına ait otobüslerden 3’ü daha benzer saldırıya uğramış ve o saldırılarda maddi hasarlarla atlatılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.