AFYON KAYMAĞINI KORUMA EYLEM PLANI HAYATA GEÇİYOR

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 16:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYON KAYMAĞINI KORUMA EYLEM PLANI HAYATA GEÇİYOR

“EYLEM PLANI İLE AMACIMIZ AFYON KAYMAĞININ KALİTESİNİ ARTTIRMAK”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Afyonkarahisar İl Müdürü Hüseyin Arap, kentin önemli değerlerinden olan ‘Afyon Kaymağı’nın korunması, geliştirilmesi ve halka güvenilir bir şekilde sunulması için eylem planı hazırlandığını söyledi. Arap, hazırlanan eylem planı ile Afyonkarahisar’ın en önemli ürünlerinden biri olan ve kente uluslararası alanda anlam kazandıran ‘Afyon Kaymağı’nın emin ellerde ve uygun şartlarda üretimini, tüketicilere güvenilir bir şekilde sunulmasını sağlamak için bir eylem planı çerçevesinde çalışma başlatıldığını söyledi. Eylem planı çerçevesinde özellikle üretim ve satış yerlerinin sıkı denetimlere tabi tutulacağını ifade eden Arap, şunları söyledi:“Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kaymak eylem planı çerçevesinde, özellikle seyyar sokak satıcıları, ayrıca merdiven altı kayıtsız üretim yerleri ve onaysız faaliyet gösterdiği tespit edilecek olan işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır. Bu uygulama başlamadan önce, eylem planı çerçevesinde kaymak üretim için onay alabilecek işletmenin kurulabilmesi için asgari üretim tesisi planları hazırlanmıştır. Asgari 50 bin TL’ye mal olabilecek bu tesisler için müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde yüzde 50 hibe desteği ile bu üretim yerini kişi ya da kişilere hibe olarak verilecektir. Yapılacak bu çalışmalarda Afyon Kaymağı’nın kaliteli ve sağlıklı üretim sağlanmış olması amaçlanmaktadır. Ayrıca köylerimizde kurulacak tesisler ile hayvan yetiştiriciliği yapan her köyümüz kendi markalarını oluşturabilecekler. KKYDP’den faydalanmak isteyen yatırımcıların Ocak ayı sonuna kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Müdürlüğümüzce sıkı denetimler başlanılmadan önce yatırımcı ve üretim yapanların bu fırsattan faydalanmaları gerekmektedir. Bu çalışmalar neticesinde Afyon kaymağı ulusal düzeyde markalaşmış sağlıklı ve güvenilir üretimiyle piyasadaki yerini sağlamlaştırmasını ve üreticimize daha fazla gelir sağlaması hedeflenmektedir.”
“EYLEM PLANI İLE AMACIMIZ AFYON KAYMAĞININ KALİTESİNİ ARTTIRMAK”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Afyonkarahisar İl Müdürü Hüseyin Arap, kentin önemli değerlerinden olan ‘Afyon Kaymağı’nın korunması, geliştirilmesi ve halka güvenilir bir şekilde sunulması için eylem planı hazırlandığını söyledi. 
Arap, hazırlanan eylem planı ile Afyonkarahisar’ın en önemli ürünlerinden biri olan ve kente uluslararası alanda anlam kazandıran ‘Afyon Kaymağı’nın emin ellerde ve uygun şartlarda üretimini, tüketicilere güvenilir bir şekilde sunulmasını sağlamak için bir eylem planı çerçevesinde çalışma başlatıldığını söyledi. Eylem planı çerçevesinde özellikle üretim ve satış yerlerinin sıkı denetimlere tabi tutulacağını ifade eden Arap, şunları söyledi:
“Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kaymak eylem planı çerçevesinde, özellikle seyyar sokak satıcıları, ayrıca merdiven altı kayıtsız üretim yerleri ve onaysız faaliyet gösterdiği tespit edilecek olan işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır. Bu uygulama başlamadan önce, eylem planı çerçevesinde kaymak üretim için onay alabilecek işletmenin kurulabilmesi için asgari üretim tesisi planları hazırlanmıştır. Asgari 50 bin TL’ye mal olabilecek bu tesisler için müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde yüzde 50 hibe desteği ile bu üretim yerini kişi ya da kişilere hibe olarak verilecektir. Yapılacak bu çalışmalarda Afyon Kaymağı’nın kaliteli ve sağlıklı üretim sağlanmış olması amaçlanmaktadır. Ayrıca köylerimizde kurulacak tesisler ile hayvan yetiştiriciliği yapan her köyümüz kendi markalarını oluşturabilecekler. KKYDP’den faydalanmak isteyen yatırımcıların Ocak ayı sonuna kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Müdürlüğümüzce sıkı denetimler başlanılmadan önce yatırımcı ve üretim yapanların bu fırsattan faydalanmaları gerekmektedir. Bu çalışmalar neticesinde Afyon kaymağı ulusal düzeyde markalaşmış sağlıklı ve güvenilir üretimiyle piyasadaki yerini sağlamlaştırmasını ve üreticimize daha fazla gelir sağlaması hedeflenmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.