AFAD’DAN MİNİKLERE DEPREM EĞİTİMİ

Gündem 22.10.2018 - 11:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AFAD’DAN MİNİKLERE DEPREM EĞİTİMİ

AFAD DEPREM TIRI BURDUR’DA EĞİTİM VERMEYE BAŞLADI
AFAD Deprem Tırı Özgürlük ve Demokrasi Meydanında (Şeker Meydanında) deprem eğitimi vermeye başladı. Anasınıflarının minik öğrencileri AFADEM Öğretmenleri tarafından deprem öncesinde, deprem anında ve depremden sonra neler yapmaları gerektiği konusunda eğitimler verdi. Faaliyette AFADEM öğretmenleri önce eğitimler verdi sonra da tatbikat yaptırdı. Tatbikatta deprem similasyonu oluşturularak “çök, kapan, tutun” uygulaması, deprem çantasını almak ve sigorta, elektrik tesisatı, doğalgaz tesisatı gibi bağlantıları kapatıp, güvenli, bir şekilde binadan ayrılarak daha önceden belirlenmiş yerlerde toplanmak öğretildi. AFAD Genel Merkezinden gelen Deprem Tırı personelleri ve yetkililer Tırın Türkiye’nin her ilinde aynı eğitimleri vererek depreme hazırlık ve deprem anında yapılması gerekenler hakkında farkındalık ve bilinç oluşturulması gerektiğini ifade ettiler. TÜM VATANDAŞLAR GELEBİLİR AFAD Deprem Tırının bu eğitimlerinde basına bir açıklamada bulunan Burdur Valisi Hasan Şıldak da sadece miniklerin ve öğrencilerin değil tüm vatandaşların deprem tırını ziyaret edip gerekli eğitimleri tekrardan alması gerektiğini vurguladı. Şıldak “Depreme hazırlıklı olmalıyız. Ne zaman nereden geleceği belli değil” uyarısında bulunarak depremin öldürmediğini, depremin dayanıksız binalar ve eğitimsiz kişilerden dolayı zarar verdiğini kaydetti ve deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrasında nasıl davranılmasının bilinmesi gerektiğini ekledi. MİNİKLERE KUMBARA VE RESİM SERGİSİ Programda minik öğrencilere AFAD kumbarası hediye edildi; DASK’ın önemi anlatıldı ve depremle ilgili sergi açıldı.  
AFAD DEPREM TIRI BURDUR’DA EĞİTİM VERMEYE BAŞLADI

AFAD Deprem Tırı Özgürlük ve Demokrasi Meydanında (Şeker Meydanında) deprem eğitimi vermeye başladı. Anasınıflarının minik öğrencileri AFADEM Öğretmenleri tarafından deprem öncesinde, deprem anında ve depremden sonra neler yapmaları gerektiği konusunda eğitimler verdi.

Faaliyette AFADEM öğretmenleri önce eğitimler verdi sonra da tatbikat yaptırdı. Tatbikatta deprem similasyonu oluşturularak “çök, kapan, tutun” uygulaması, deprem çantasını almak ve sigorta, elektrik tesisatı, doğalgaz tesisatı gibi bağlantıları kapatıp, güvenli, bir şekilde binadan ayrılarak daha önceden belirlenmiş yerlerde toplanmak öğretildi.

AFAD Genel Merkezinden gelen Deprem Tırı personelleri ve yetkililer Tırın Türkiye’nin her ilinde aynı eğitimleri vererek depreme hazırlık ve deprem anında yapılması gerekenler hakkında farkındalık ve bilinç oluşturulması gerektiğini ifade ettiler.

TÜM VATANDAŞLAR GELEBİLİR

AFAD Deprem Tırının bu eğitimlerinde basına bir açıklamada bulunan Burdur Valisi Hasan Şıldak da sadece miniklerin ve öğrencilerin değil tüm vatandaşların deprem tırını ziyaret edip gerekli eğitimleri tekrardan alması gerektiğini vurguladı. Şıldak “Depreme hazırlıklı olmalıyız. Ne zaman nereden geleceği belli değil” uyarısında bulunarak depremin öldürmediğini, depremin dayanıksız binalar ve eğitimsiz kişilerden dolayı zarar verdiğini kaydetti ve deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrasında nasıl davranılmasının bilinmesi gerektiğini ekledi.

MİNİKLERE KUMBARA VE RESİM SERGİSİ

Programda minik öğrencilere AFAD kumbarası hediye edildi; DASK’ın önemi anlatıldı ve depremle ilgili sergi açıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.