ABLADAN ÖĞRETMEN KARDEŞİNE BÖBREK

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.02.2014 - 16:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ABLADAN ÖĞRETMEN KARDEŞİNE BÖBREK

Antalya’da böbrek yetmezliği çeken 23 yaşındaki anaokulu öğretmeni Emel Pala, ablasının bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutundu.
Antalya’da böbrek yetmezliği çeken 23 yaşındaki anaokulu öğretmeni Emel Pala, ablasının bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutundu. Antalya’nın Manavgat ilçesindeki sözleşmeli anaokulu öğretmenliği yapan Emel Pala, 5 ay önce halsizlik şikayetiyle özel bir hastaneye başvurdu. Pala’ya ilk tedavisinin ardından detaylı bir muayene için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde Pala’nın böbreklerinin iflas ettiği belirlendi. Pala’ya doktorları, genç olduğu ve ailesinden verici çıkması halinde böbrek nakli yapılabileceğini söyledi. Kasiyerlik yapan 25 yaşındaki abla Zehra Yazar, kardeşine böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerde nakil için bir engelin olmadığı belirlenince Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından abladan alınan böbrek kardeşine başarıyla nakledildi.Beş ayda hayatının değiştiğini ifade eden Emel Pala, sağlığına kavuşmasının ardından öğrencileriyle yeniden buluşacağını söyledi. Ablasına minnettar olduğunu dile getiren Pala, “Ablam bir an olsun bile düşünmeden bana böbreğini verdi. Annemden sonra ikinci bir hayat daha verdi bana. Ben de düşünmeden aynısını yapardım. Allah ondan razı olsun. Diyalize girip, organ beklememi istemedi” diye konuştu.
Antalya’da böbrek yetmezliği çeken 23 yaşındaki anaokulu öğretmeni Emel Pala, ablasının bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutundu.

Antalya’da böbrek yetmezliği çeken 23 yaşındaki anaokulu öğretmeni Emel Pala, ablasının bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutundu. 
Antalya’nın Manavgat ilçesindeki sözleşmeli anaokulu öğretmenliği yapan Emel Pala, 5 ay önce halsizlik şikayetiyle özel bir hastaneye başvurdu. Pala’ya ilk tedavisinin ardından detaylı bir muayene için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde Pala’nın böbreklerinin iflas ettiği belirlendi. Pala’ya doktorları, genç olduğu ve ailesinden verici çıkması halinde böbrek nakli yapılabileceğini söyledi. 
Kasiyerlik yapan 25 yaşındaki abla Zehra Yazar, kardeşine böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerde nakil için bir engelin olmadığı belirlenince Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından abladan alınan böbrek kardeşine başarıyla nakledildi.
Beş ayda hayatının değiştiğini ifade eden Emel Pala, sağlığına kavuşmasının ardından öğrencileriyle yeniden buluşacağını söyledi. Ablasına minnettar olduğunu dile getiren Pala, “Ablam bir an olsun bile düşünmeden bana böbreğini verdi. Annemden sonra ikinci bir hayat daha verdi bana. Ben de düşünmeden aynısını yapardım. Allah ondan razı olsun. Diyalize girip, organ beklememi istemedi” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.