MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2014 - 16:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

YÜRÜYÜŞTE İKTİDARA ÖVGÜ SAVCILARA TEPKİ DİLE GETİRİLDİ
Afyonkarahisar’da, 33 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu tarafından Afyon Milli İradeye Sahip Çıkıyor yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katılırken, miting havasında gerçekleşen yürüyüşte çeşitli sloganlar atıldı.Afyonkarahisar İmaret Camii önünde başlayan mitinge, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, sivil toplum ve sendika başkanları ile birlikte 3 bin vatandaş katıldı. Mitingde, ‘Hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atılırken, bazı savcılar ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na duyulan tepki dile getirildi. Bazı vatandaşların taşıdıkları dövizler arasında en dikkat çekicisi Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı altında ‘Adam İzindeyiz’ dövizi oldu. İmaret Camii önünde başlayan ve Bankalar Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yapıldı.“OPERASYONDA BAZI SAVCILAR ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ”Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Birsen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Abdullah Çelik, yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun Gezi olayları ve eğitimde dönüşüm süreciyle ilgisinin olduğunu öne sürdü. Operasyonun dünya egemenleri ve onlarla işbirliği yapan bir zümre tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Çelik, “darbe dönemi yasa ve yasakların temizlenmesi ile yıkımların onarılması, kamuda başörtü yasağının kaldırılması ötekileştirmeye son verilip kardeşlik ikliminin tesis edilmesi devletin milletinden, milletin devletine geçilmesi gibi daha sayılamayacak bir çok dönüşüm milletin ve millet iradesinin eseridir" dedi. Çelik, hükümete karşı yapılan bu yıkım projesinin arkasında, Türkiye’de ötekileştirilmiş kesimlere sağlanan hak ve özgürlükleri hazmedemeyenler ile Ortadoğu’nun zehirli yılanı İsrail, faiz lobileri, Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olma sürecini tersine çevirmeye çalışan küresel güçler olduğunu söyledi. Bu projede bazı savcılarında önemli görevler üstlendiklerini gördüklerini anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu olarak Cumhuriyet Savcısının basın bildirisi dağıtmasının kabullenemez olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin huzuruna, normalleşme sürecine, kardeşliğine ve demokratikleşmesi adına atılacak her adımın yanında olacağımızı dile getiriyoruz.” Yürüyüş alanında bazı seyyar satıcıların üzerinde AK Parti logosu ve Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı duvar saatleri sattıkları gözlenirken, basın açıklamasının ardından yürüyüş olaysız sona erdi.
YÜRÜYÜŞTE İKTİDARA ÖVGÜ SAVCILARA TEPKİ DİLE GETİRİLDİ

Afyonkarahisar’da, 33 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu tarafından Afyon Milli İradeye Sahip Çıkıyor yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katılırken, miting havasında gerçekleşen yürüyüşte çeşitli sloganlar atıldı.
Afyonkarahisar İmaret Camii önünde başlayan mitinge, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, sivil toplum ve sendika başkanları ile birlikte 3 bin vatandaş katıldı. Mitingde, ‘Hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atılırken, bazı savcılar ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na duyulan tepki dile getirildi. Bazı vatandaşların taşıdıkları dövizler arasında en dikkat çekicisi Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı altında ‘Adam İzindeyiz’ dövizi oldu. İmaret Camii önünde başlayan ve Bankalar Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yapıldı.

“OPERASYONDA BAZI SAVCILAR ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ”
Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Birsen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Abdullah Çelik, yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun Gezi olayları ve eğitimde dönüşüm süreciyle ilgisinin olduğunu öne sürdü. Operasyonun dünya egemenleri ve onlarla işbirliği yapan bir zümre tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Çelik, “darbe dönemi yasa ve yasakların temizlenmesi ile yıkımların onarılması, kamuda başörtü yasağının kaldırılması ötekileştirmeye son verilip kardeşlik ikliminin tesis edilmesi devletin milletinden, milletin devletine geçilmesi gibi daha sayılamayacak bir çok dönüşüm milletin ve millet iradesinin eseridir" dedi. 
Çelik, hükümete karşı yapılan bu yıkım projesinin arkasında, Türkiye’de ötekileştirilmiş kesimlere sağlanan hak ve özgürlükleri hazmedemeyenler ile Ortadoğu’nun zehirli yılanı İsrail, faiz lobileri, Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olma sürecini tersine çevirmeye çalışan küresel güçler olduğunu söyledi. Bu projede bazı savcılarında önemli görevler üstlendiklerini gördüklerini anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu olarak Cumhuriyet Savcısının basın bildirisi dağıtmasının kabullenemez olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin huzuruna, normalleşme sürecine, kardeşliğine ve demokratikleşmesi adına atılacak her adımın yanında olacağımızı dile getiriyoruz.” 
Yürüyüş alanında bazı seyyar satıcıların üzerinde AK Parti logosu ve Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı duvar saatleri sattıkları gözlenirken, basın açıklamasının ardından yürüyüş olaysız sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.