ANTALYA'DA KANSER OKULU BAŞLIYOR

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2014 - 17:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA'DA KANSER OKULU BAŞLIYOR

Dünyada her yıl 13 milyon kişi kanser oluyor.
Medstar Kanser Merkezi, “Kanserle Savaş” misyonu doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Kanser Okulu”nu hayata geçiriyor. Kanser Okulu ile toplumun kanser ile ilgili doğru bilgiye ulaşmasının kolaylaştırılması, çıkar amaçlı oluşturulmaya çalışılan toplumsal kanser korkusunun azaltılması, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğu algısının pekiştirilmesi ve kanserde erken tanı için farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.25 Mayıs Pazar günü ilk dersini Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Kanser Okulu’nda “Kanserde Yenilikçi Tedaviler’’ konusunun ele alınacağı ifade edilirken, programa; Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, Medstar Kanser Merkezi Radyoloji ve Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Akın Yıldız ile Medstar Kanser Merkezi Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Saim Yılmaz konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi.Kanserde yenilikçi tedaviler kapsamında moleküler maddelerin hastalıkları nasıl saptadığı ve tedavi ettiği, akıllı ilaçlarla moleküler tedavilerin nasıl yapıldığı, moleküler tedavilerin hangi hastalıklarda kullanılabildiği, hedefe yönelik radyoaktif ilaçların nerelerde kullanıldığı, kapalı (laparaskopik) cerrahinin, onkolojik cerrahideki yeri ve geleceği, kanser cerrahisinin dünü, bu günü, yarını, girişimsel onkoloji ve Perkütan Ablasyon (ciltten iğne ile tümör yakma, dondurma) yöntemlerinin anlatılacağı belirtildi.Öte yandan dünyada her yıl 13 milyon kişi kansere yakalandığı, Türkiye’de ise bu sayının yıllık ortalama 200 olduğu, sigaradan uzak yaşam, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma ve basit bazı çevresel faktörlere dikkat edilmesi ile görülen kanserlerin yarısının ortaya ortaya çıkmadan yok edilebildiği vurgulandı. Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekilirken, kanserden korunmada erken tanının öneminin doğru anlatımı ve toplumun kansere karşı bilinçlenmesinin sağlanmasının bu hastalıkla mücadelede önemli başarılar sağladığı ifade edildi.
Dünyada her yıl 13 milyon kişi kanser oluyor.

Medstar Kanser Merkezi, “Kanserle Savaş” misyonu doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Kanser Okulu”nu hayata geçiriyor. 
Kanser Okulu ile toplumun kanser ile ilgili doğru bilgiye ulaşmasının kolaylaştırılması, çıkar amaçlı oluşturulmaya çalışılan toplumsal kanser korkusunun azaltılması, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğu algısının pekiştirilmesi ve kanserde erken tanı için farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.
25 Mayıs Pazar günü ilk dersini Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Kanser Okulu’nda “Kanserde Yenilikçi Tedaviler’’ konusunun ele alınacağı ifade edilirken, programa; Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, Medstar Kanser Merkezi Radyoloji ve Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Akın Yıldız ile Medstar Kanser Merkezi Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Saim Yılmaz konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi.
Kanserde yenilikçi tedaviler kapsamında moleküler maddelerin hastalıkları nasıl saptadığı ve tedavi ettiği, akıllı ilaçlarla moleküler tedavilerin nasıl yapıldığı, moleküler tedavilerin hangi hastalıklarda kullanılabildiği, hedefe yönelik radyoaktif ilaçların nerelerde kullanıldığı, kapalı (laparaskopik) cerrahinin, onkolojik cerrahideki yeri ve geleceği, kanser cerrahisinin dünü, bu günü, yarını, girişimsel onkoloji ve Perkütan Ablasyon (ciltten iğne ile tümör yakma, dondurma) yöntemlerinin anlatılacağı belirtildi.
Öte yandan dünyada her yıl 13 milyon kişi kansere yakalandığı, Türkiye’de ise bu sayının yıllık ortalama 200 olduğu, sigaradan uzak yaşam, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma ve basit bazı çevresel faktörlere dikkat edilmesi ile görülen kanserlerin yarısının ortaya ortaya çıkmadan yok edilebildiği vurgulandı. Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekilirken, kanserden korunmada erken tanının öneminin doğru anlatımı ve toplumun kansere karşı bilinçlenmesinin sağlanmasının bu hastalıkla mücadelede önemli başarılar sağladığı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.