Dört buçuk milyon Turizm çalışanına müjde

Turizm 28.04.2014 - 13:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Dört buçuk milyon Turizm çalışanına müjde

Dört buçuk milyon Turizm çalışanına müjde Turizmcileri kapsayan meslek yasası Bakanlık yolunda
Turizmcileri kapsayan meslek yasasının, bakanlık yolunda olduğu belirtildi. Üniversite öğretim üyeleri ve işletmeciler bir araya gelerek Turizm Meslek Yasası’nın oluşturulması için bir taslak hazırladı. Hazırladıkları taslağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeyi planlayan TİYADER turizmin 12 aya çıkarılması içinde bakanlıktan destek talep edecek. TİYADER Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, turizm alanında bilgisiz personel çalıştırmanın turizmin bel kemiğini kırdığını belirterek "Turizm personeli meslek yasasını çıkararak mevcut personelleri kayıt altına almak ve bundan sonra sadece diplomalı olanları çalıştırmak istiyoruz” dedi.Turizm sektörünün geleceğine ilişkin neler yapılması yönünde işletmeciler ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri bir araya geldi. Turistik İşletme Yöneticileri, personeli ve Avrupa Birliği Turizm personeliyle İlişkiler Derneği (TİYADER) çatısı altında toplanan öğretim üyeleri ve işletmeciler bir yasa taslağı hazırladı. Taslağa göre, çıkarılacak bir turizm meslek yasası ile sektörde nitelikli personel çalıştırılması zorunlu hale gelecek, turizm bölümü mezunu olmayanlar sektörde istihdam edilemeyecek. Ayrıca, turizmde sezonluk iş sorununu da ortadan kaldırmak için bakanlıkla görüşmeyi planlayan TİYADER, turizm sektörünü 12 aya çıkarmayı amaçlıyor.Yasa taslağının hazırlanmasında akademik katkıda bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Turistik İşletme Yöneticileri, personeli ve Avrupa Birliği Turizm personeliyle İlişkiler Derneği (TİYADER) Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’nin niteliksiz personel sıkıntısı çektiğini söyledi. İşletmeciler tarafından bu konunun sık sık gündeme getirildiğini de anlatan Erbaş, üniversitelerden mezun öğrencilerin turizm sektörüne entegre olamadığını, bununda turizm sektörünü kalifiye olmayan personele muhtaç bıraktığını söyledi. Bilgisiz personelin sektörün bel kemiğini kırdığını anlatan TİYADER’in çalışma şekli hakkında bilgi veren Erbaş, şöyle konuştu:"20 bin civarı turizm alanında mezun verilmesine rağmen, verilen mezunların yüzde 95’lik kısmı sektöre bir türlü entegre olamıyor. Turizm alanında bilgisiz personel çalıştırmak turizmin bel kemiğini kırıyor. Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansı bünyesinde TİYADER’i kurduk. Turizm sektöründeki öğretim üyeleri, işletmeciler görev yapıyor. Türkiye’de ilk kez TİYADER bütün yönetim kurulları üniversitedeki gençlerden oluşuyor. Turizm personeli meslek yasasını çıkararak mevcut personelleri kayıt altına almak ve bundan sonra sadece diplomalı olanları çalıştırmak istiyoruz."
Dört buçuk milyon Turizm çalışanına müjde Turizmcileri kapsayan meslek yasası Bakanlık yolunda

Turizmcileri kapsayan meslek yasasının, bakanlık yolunda olduğu belirtildi. Üniversite öğretim üyeleri ve işletmeciler bir araya gelerek Turizm Meslek Yasası’nın oluşturulması için bir taslak hazırladı. Hazırladıkları taslağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeyi planlayan TİYADER turizmin 12 aya çıkarılması içinde bakanlıktan destek talep edecek. TİYADER Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, turizm alanında bilgisiz personel çalıştırmanın turizmin bel kemiğini kırdığını belirterek "Turizm personeli meslek yasasını çıkararak mevcut personelleri kayıt altına almak ve bundan sonra sadece diplomalı olanları çalıştırmak istiyoruz” dedi.
Turizm sektörünün geleceğine ilişkin neler yapılması yönünde işletmeciler ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri bir araya geldi. Turistik İşletme Yöneticileri, personeli ve Avrupa Birliği Turizm personeliyle İlişkiler Derneği (TİYADER) çatısı altında toplanan öğretim üyeleri ve işletmeciler bir yasa taslağı hazırladı. Taslağa göre, çıkarılacak bir turizm meslek yasası ile sektörde nitelikli personel çalıştırılması zorunlu hale gelecek, turizm bölümü mezunu olmayanlar sektörde istihdam edilemeyecek. Ayrıca, turizmde sezonluk iş sorununu da ortadan kaldırmak için bakanlıkla görüşmeyi planlayan TİYADER, turizm sektörünü 12 aya çıkarmayı amaçlıyor.
Yasa taslağının hazırlanmasında akademik katkıda bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Turistik İşletme Yöneticileri, personeli ve Avrupa Birliği Turizm personeliyle İlişkiler Derneği (TİYADER) Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’nin niteliksiz personel sıkıntısı çektiğini söyledi. İşletmeciler tarafından bu konunun sık sık gündeme getirildiğini de anlatan Erbaş, üniversitelerden mezun öğrencilerin turizm sektörüne entegre olamadığını, bununda turizm sektörünü kalifiye olmayan personele muhtaç bıraktığını söyledi. Bilgisiz personelin sektörün bel kemiğini kırdığını anlatan TİYADER’in çalışma şekli hakkında bilgi veren Erbaş, şöyle konuştu:
"20 bin civarı turizm alanında mezun verilmesine rağmen, verilen mezunların yüzde 95’lik kısmı sektöre bir türlü entegre olamıyor. Turizm alanında bilgisiz personel çalıştırmak turizmin bel kemiğini kırıyor. Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansı bünyesinde TİYADER’i kurduk. Turizm sektöründeki öğretim üyeleri, işletmeciler görev yapıyor. Türkiye’de ilk kez TİYADER bütün yönetim kurulları üniversitedeki gençlerden oluşuyor. Turizm personeli meslek yasasını çıkararak mevcut personelleri kayıt altına almak ve bundan sonra sadece diplomalı olanları çalıştırmak istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.