CİRİT SAHASINDA ÖLEN AT ÇOCUKLARI AĞLATTI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2014 - 17:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

CİRİT SAHASINDA ÖLEN AT ÇOCUKLARI AĞLATTI

CİRİT SAHASINDA ÖLEN AT ÇOCUKLARI AĞLATTI
Antalya'da, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Erzurumlular Dayanışma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası finali, Çağlayan Spor Salonu yanındaki 20 dönümlük toprak sahada bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi. Antalya'da 7 Kasım'da başlayan ve bugün sona eren müsabakaların son gününde Erzurum Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü, Denizli Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü, finalde birinci olabilmek için yarıştı. Finalin son günü yaşanan at ölümü ise yarışları izleyen çocukları ağlattı. Hayvansever bazı kadın seyircilerin de tepki gösterdiği olayın ardından uyutulması için iğne yapılan ve ölmek üzere olan at, ölümü beklediği saha kenarından alınarak bir çekiciyle alanın dışına çıkarıldı. Çocukların gözlerinin önünde yaşanan olay sonrası bazı çocuklar annelerine sarılıp ağladı. Kıran kırana geçen seyirci ilgisinin büyük olduğu yarışlarda sahadaki atlardan birinin oyun sırasında ayağı kırıldı. Saha kenarına çekilen at, görevli veteriner tarafından iğneyle uyutuldu. Cirit alanının hemen kenarında ölümü bekleyen at bir süre sonra bazı hayvansever kadınların tepkisini çekti. Görevliler hayvanseverlere atın çatlayarak değil ayağının kırılması sebebiyle uyutulduğunu anlatmaya çalıştı. At sahiplerinin bu konuda herkesten daha dikkatli ve hassas olduğunu söyleyen görevlilere rağmen atın ölümüne sebep olunduğunu ileri süren kadınların tepkisi üzerine uyutulan ve saha kenarında bekletilen at için bir çekici çağrıldı. İğneye rağmen henüz nefes alan ve gözleri açık olan at, beş kişilik bir grup tarafından güçlükle çekiciye yüklenip saha dışına çıkarıldı. Sahanın dışında çekici üzerinde atın henüz nefes alıp verdiğini fark eden çocuklar önce atın veterinere gideceğini düşündü. Ancak olayın farkına varan ve uyutulduğunu anlayan çocuklar gözyaşlarına hakim olamadı. Çocuklar, üzülmemeleri için atın veterinere götürüldüğünü söyleyen görevlilere ise uyutulması için üç kez iğne yapıldığını gördüklerini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Atın sahadan alınmasının ardından müsabaka kaldığı yerden devam etti. Yarışlar başlamadan önce atını şaha kaldıran bir sporcu ise yere çakılmaktan atın üzerinden atlayarak kurtuldu.
CİRİT SAHASINDA ÖLEN AT ÇOCUKLARI AĞLATTI

Antalya'da, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Erzurumlular Dayanışma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası finali, Çağlayan Spor Salonu yanındaki 20 dönümlük toprak sahada bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi. 
Antalya'da 7 Kasım'da başlayan ve bugün sona eren müsabakaların son gününde Erzurum Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü, Denizli Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü, finalde birinci olabilmek için yarıştı. Finalin son günü yaşanan at ölümü ise yarışları izleyen çocukları ağlattı. Hayvansever bazı kadın seyircilerin de tepki gösterdiği olayın ardından uyutulması için iğne yapılan ve ölmek üzere olan at, ölümü beklediği saha kenarından alınarak bir çekiciyle alanın dışına çıkarıldı. Çocukların gözlerinin önünde yaşanan olay sonrası bazı çocuklar annelerine sarılıp ağladı. Kıran kırana geçen seyirci ilgisinin büyük olduğu yarışlarda sahadaki atlardan birinin oyun sırasında ayağı kırıldı. Saha kenarına çekilen at, görevli veteriner tarafından iğneyle uyutuldu. Cirit alanının hemen kenarında ölümü bekleyen at bir süre sonra bazı hayvansever kadınların tepkisini çekti. Görevliler hayvanseverlere atın çatlayarak değil ayağının kırılması sebebiyle uyutulduğunu anlatmaya çalıştı. At sahiplerinin bu konuda herkesten daha dikkatli ve hassas olduğunu söyleyen görevlilere rağmen atın ölümüne sebep olunduğunu ileri süren kadınların tepkisi üzerine uyutulan ve saha kenarında bekletilen at için bir çekici çağrıldı. İğneye rağmen henüz nefes alan ve gözleri açık olan at, beş kişilik bir grup tarafından güçlükle çekiciye yüklenip saha dışına çıkarıldı. Sahanın dışında çekici üzerinde atın henüz nefes alıp verdiğini fark eden çocuklar önce atın veterinere gideceğini düşündü. Ancak olayın farkına varan ve uyutulduğunu anlayan çocuklar gözyaşlarına hakim olamadı. Çocuklar, üzülmemeleri için atın veterinere götürüldüğünü söyleyen görevlilere ise uyutulması için üç kez iğne yapıldığını gördüklerini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Atın sahadan alınmasının ardından müsabaka kaldığı yerden devam etti. Yarışlar başlamadan önce atını şaha kaldıran bir sporcu ise yere çakılmaktan atın üzerinden atlayarak kurtuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.