ISPARTA’YA ETİYOPYA’DAN ZİYARET

Gündem 23.03.2016 - 15:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ISPARTA’YA ETİYOPYA’DAN ZİYARET

“Karşılıklı İşbirliğinin Yatırıma Dönüşmesi Arzusundayım”
Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (IGSİAD) davetlisi olarak Isparta’ya gelen Etiyopya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Yrd. Goitom Kahsay Hagos ve Büyükelçilik Ticaret Ateşesi Terefe Haile Eggu, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Misafirlerin IGSİAD’ın davetlisi olarak Isparta’ya geldiğini söyleyen Denek Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan, dernek olarak Isparta İş Dünyası Platformu toplantılarıyla sağlamaya çalıştıkları network ağı sayesinde bugünde Etiyopyalı misafirleri şehirde ağırladıklarını ve yatırım imkânları ile teşvikler konularında kendilerine bilgiler verdiklerini aktardı. Şehirde yatırım amacıyla bir lobi oluşturduklarını ve 4 yıldan buyana uğraş verdiklerini, misafirlerle karşılıklı ticari olanakların ele alınacağını aktaran Bayhan, “Belediye için de karşılıklı yapılabilecek işbirliklerini ele alıyoruz” dedi. Etiyopya’da Hristiyan ve Müslümanların birlikte yaşadığını, Isparta’nın tarihi bir şehir olduğunu kaydeden Etiyopya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Yrd. Goitom Kahsay Hagos, Isparta’nın Türkiye’de en yaşanabilir il olduğunu öğrendiklerini belirtti. ‘Birçok şeyi bu ilden öğrenebiliriz’ diyen Hagos, “Karşılıklı iş aktivitelerine girebiliriz. Etiyopya’nın bir şehri ile kardeş şehir olabilir. Sürdürülebilir bir bilgi değişimini planlayabiliriz. Karşılıklı işbirliği için geldik. Bu bizim başlangıç ziyaretimiz olacak. İnanıyorum ki, karşılıklı ilişkiler bundan sonrada gelişerek devam edecektir” şeklinde konuştu. Şehirle ve belediyenin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak Etiyopya heyetine bilgiler veren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, kardeş şehrin gündeme gelebileceğini, bunun sadece isimde kalmaması gerektiğini ve karşılıklı bilgi ve diğer alanlarda da geliştirilerek, yatırıma dönüştürülmesini arzu ettiğini kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Günaydın, “Ziyaretiniz bizleri sevindirdi. Karşılıklı görüş alışverişi bizim içinde önemli. Sonraki görüşmelerde belediye olarak katkıda bulunmak arzusu taşıyorum” görüşlerinde bulundu. Etiyopya heyetinin belediye ziyaretine IGSİAD Başkanı Alper Bayhan ve yönetim kurulunun yanı sıra Ispartalı hemşehrimiz Nazmi Zarifi Gürkan ve Büyükelçilik Danışmanı Ahmet Duran da katıldı.
“Karşılıklı İşbirliğinin Yatırıma Dönüşmesi Arzusundayım”

Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (IGSİAD) davetlisi olarak Isparta’ya gelen Etiyopya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Yrd. Goitom Kahsay Hagos ve Büyükelçilik Ticaret Ateşesi Terefe Haile Eggu, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Misafirlerin IGSİAD’ın davetlisi olarak Isparta’ya geldiğini söyleyen Denek Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan, dernek olarak Isparta İş Dünyası Platformu toplantılarıyla sağlamaya çalıştıkları network ağı sayesinde bugünde Etiyopyalı misafirleri şehirde ağırladıklarını ve yatırım imkânları ile teşvikler konularında kendilerine bilgiler verdiklerini aktardı. Şehirde yatırım amacıyla bir lobi oluşturduklarını ve 4 yıldan buyana uğraş verdiklerini, misafirlerle karşılıklı ticari olanakların ele alınacağını aktaran Bayhan, “Belediye için de karşılıklı yapılabilecek işbirliklerini ele alıyoruz” dedi.

Etiyopya’da Hristiyan ve Müslümanların birlikte yaşadığını, Isparta’nın tarihi bir şehir olduğunu kaydeden Etiyopya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Yrd. Goitom Kahsay Hagos, Isparta’nın Türkiye’de en yaşanabilir il olduğunu öğrendiklerini belirtti. ‘Birçok şeyi bu ilden öğrenebiliriz’ diyen Hagos, “Karşılıklı iş aktivitelerine girebiliriz. Etiyopya’nın bir şehri ile kardeş şehir olabilir. Sürdürülebilir bir bilgi değişimini planlayabiliriz. Karşılıklı işbirliği için geldik. Bu bizim başlangıç ziyaretimiz olacak. İnanıyorum ki, karşılıklı ilişkiler bundan sonrada gelişerek devam edecektir” şeklinde konuştu.

Şehirle ve belediyenin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak Etiyopya heyetine bilgiler veren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, kardeş şehrin gündeme gelebileceğini, bunun sadece isimde kalmaması gerektiğini ve karşılıklı bilgi ve diğer alanlarda da geliştirilerek, yatırıma dönüştürülmesini arzu ettiğini kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Günaydın, “Ziyaretiniz bizleri sevindirdi. Karşılıklı görüş alışverişi bizim içinde önemli. Sonraki görüşmelerde belediye olarak katkıda bulunmak arzusu taşıyorum” görüşlerinde bulundu.

Etiyopya heyetinin belediye ziyaretine IGSİAD Başkanı Alper Bayhan ve yönetim kurulunun yanı sıra Ispartalı hemşehrimiz Nazmi Zarifi Gürkan ve Büyükelçilik Danışmanı Ahmet Duran da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.