Isparta safran üretecek

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.09.2016 - 15:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Isparta safran üretecek

Isparta'nın Eğirdir ilçesinin köylerinde alternatif ürün çeşidi olarak bin metrekare alana dikilen soğanlı bir kültür bitkisi olan safran üretimi için ilk adım atıldı. Sorkuncak Köyünde 100 kilo safran tohumu toprakla buluşturuldu. İlk hasat ise kasım ayında yapılacak. Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; Eğirdirli çiftçileri birim kare alanda verimi ve katma değeri daha yüksek ürünlerle tanıştırmak istediklerini kaydederek; “İlaç ve gıda sanayisinin en değerli bitkisi olan safran soğanlarını deneme amaçlı toprakla buluşturduk. Yaptığımız incelemelere göre Eğirdir’in rakım ve iklim özelliklerinin bu bitkinin yetiştirilmesinde uygun olduğunu gördük. Allah’ın izniyle ilk hasadını Kasım ayında yapacağız. İnşallah iyi sonuç alırız ve Eğirdirli üreticilerimiz için alternatif bir ürün çeşidi olarak gelecekte daha çok yaygınlaşır” dedi. Sorkuncak Köyü Muhtarı İbrahim Eroğlu ise; Safran bitkisinin yetkililer tarafından kendi köylerinde daha iyi yetişeceğini söylediklerini belirterek; “Şu an deneme amaçlı olarak bin metrekare yere safran diktik. İnşallah iyi verim verir ve ileride köylü vatandaş tarafından alternatif bir ürün olarak dikimi yaygınlaşır. Eğirdir kaymakamı başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinin köylerinde alternatif ürün çeşidi olarak bin metrekare alana dikilen soğanlı bir kültür bitkisi olan safran üretimi için ilk adım atıldı. Sorkuncak Köyünde 100 kilo safran tohumu toprakla buluşturuldu. İlk hasat ise kasım ayında yapılacak.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; Eğirdirli çiftçileri birim kare alanda verimi ve katma değeri daha yüksek ürünlerle tanıştırmak istediklerini kaydederek; “İlaç ve gıda sanayisinin en değerli bitkisi olan safran soğanlarını deneme amaçlı toprakla buluşturduk. Yaptığımız incelemelere göre Eğirdir’in rakım ve iklim özelliklerinin bu bitkinin yetiştirilmesinde uygun olduğunu gördük. Allah’ın izniyle ilk hasadını Kasım ayında yapacağız. İnşallah iyi sonuç alırız ve Eğirdirli üreticilerimiz için alternatif bir ürün çeşidi olarak gelecekte daha çok yaygınlaşır” dedi.

Sorkuncak Köyü Muhtarı İbrahim Eroğlu ise; Safran bitkisinin yetkililer tarafından kendi köylerinde daha iyi yetişeceğini söylediklerini belirterek; “Şu an deneme amaçlı olarak bin metrekare yere safran diktik. İnşallah iyi verim verir ve ileride köylü vatandaş tarafından alternatif bir ürün olarak dikimi yaygınlaşır. Eğirdir kaymakamı başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.