Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Bal Ormanı alanlarını 12.100 Dekara Yükseltti

31.12.2019 - 12:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Bal Ormanı alanlarını 12.100 Dekara Yükseltti

             Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye'nin ve arıcıların bal üretimine ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bal ormanı alanlarının sayısını, alanının ve kalitesini arttırdıklarını bildirdi.                   Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre;                "Ormanlarımızda ilaç kullanılmaması organik bal üretimine katkı sağlıyor. Ayrıca bu alanlara lavanta, biberiye, akasya, arı otu, mahlep, badem, yaban eriği, alıç, ıhlamur, ardıç, atkestanesi, katırtırnağı, adaçayı, iğde gibi değişik türler dikilerek bal çeşitliliğimizi arttırıyoruz. Ülkemiz bal üretiminde Çin’den sonra dünyada ikinci sıraya yükselmiştir.             Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy “Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak bal ormanlarımızın sayısını 26’ya, alanını da 12.100 Dakar’a yükselterek, arıcılarımızın ekonomisine katkıyı arttırıyoruz. Bal ormanlarımızın sadece sayısını ve alanını değil kalitesini de yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür edip, arıcılarımıza kaliteli ve bereketli bal üretimi” diledi.

 

           Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye'nin ve arıcıların bal üretimine ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bal ormanı alanlarının sayısını, alanının ve kalitesini arttırdıklarını bildirdi.

 

                Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre;

 

             "Ormanlarımızda ilaç kullanılmaması organik bal üretimine katkı sağlıyor. Ayrıca bu alanlara lavanta, biberiye, akasya, arı otu, mahlep, badem, yaban eriği, alıç, ıhlamur, ardıç, atkestanesi, katırtırnağı, adaçayı, iğde gibi değişik türler dikilerek bal çeşitliliğimizi arttırıyoruz. Ülkemiz bal üretiminde Çin’den sonra dünyada ikinci sıraya yükselmiştir.

 

          Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy “Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak bal ormanlarımızın sayısını 26’ya, alanını da 12.100 Dakar’a yükselterek, arıcılarımızın ekonomisine katkıyı arttırıyoruz. Bal ormanlarımızın sadece sayısını ve alanını değil kalitesini de yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür edip, arıcılarımıza kaliteli ve bereketli bal üretimi” diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.