ISPARTA’NIN 27.DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.06.2018 - 13:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ISPARTA’NIN 27.DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ

Isparta’da CHP milletvekili çıkartamadı oylar, AK Parti ve İYİ Parti’ye gitti
Isparta’da 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde oylar 2 partiye dağıldı. 1 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen seçimlerde 3 parti ve 4 milletvekili ile temsil edilen Isparta’da bu kez CHP milletvekili çıkaramayınca oylar AK Parti ve İYİ Parti’ye gitti. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçim’lerinin tamamlanmasıyla birlikte Isparta’da halk, AK Parti’den 3, İYİ Parti ise 1 milletvekili adayını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderdi. Kentte kullanılan oyların yüzde 47,8’ini oluşturan AK Parti 3, yüzde 18,4 oranında oy alan İYİ Parti ise 1 milletvekilini TBMM’ye göndermeye hak kazandı. Daha önce kentte 2.parti konumunda olan CHP, yüzde 16,5'lik oy oranıyla bu kez İYİ Parti'nin gerisinde kalarak 3.sıraya geriledi. Chp, 1 Milletvekili Temsil Koltuğunu Bu Kez Ak Parti’ye Teslim Etti Önceki dönemde mecliste 4 sandalyeyle temsil edilen Isparta’da AK Parti’nin 2, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 ve İYİ Parti’nin 1 milletvekili bulunuyordu. 24 Haziran Genel Seçim’lerinde, bu kez CHP Isparta’daki tek milletvekili temsilini kaybederken, İYİ Parti ise 1 vekille mecliste temsil edilmeye devam etti. Isparta’da CHP’den boşalan 1 vekil koltuğu ise bu kez AK Parti’ye kaydı. 24 Haziran Seçimlerinde Ak Parti Ve İyi Parti’nin Isparta’dan TBMM’ye Gönderdiği İsimler AK Parti, Isparta’dan mevcut Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i 5.kez meclise gönderirken, kurucu il başkanı 22-24 ve 25.Dönem Milletvekili ve Genel Merkez Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel ile önceki dönemlerde il başkanlığı yapan Mehmet Uğur Gökgöz’ü meclise gönderdi. İYİ Parti ise, Ispartalı merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru ve başdanışmanlığını yapan Dr.Aylin Cesur’u ilk kez milletvekili olarak meclise gönderdi. 1 Kasım 2016 seçim sonuçları göre 3 partiye dağılan Isparta’nın temsil sayısı bu kez 2 partiye düştü Öte yandan, 1 Kasım 2016 Milletvekili Genel Seçim’lerinde Isparta TBMM’de AK Parti ile 2, CHP ile 1 ve MHP ile 1 milletvekili ile temsil ediliyordu. Ancak, MHP’den 2 kez milletvekili seçilen Nuri Okutan, yaşanan bir takım sorun ve sıkıntılar nedeniyle daha sonra İYİ Parti’ye geçiş yapmıştı.
Isparta’da CHP milletvekili çıkartamadı oylar, AK Parti ve İYİ Parti’ye gitti

Isparta’da 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde oylar 2 partiye dağıldı. 1 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen seçimlerde 3 parti ve 4 milletvekili ile temsil edilen Isparta’da bu kez CHP milletvekili çıkaramayınca oylar AK Parti ve İYİ Parti’ye gitti.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçim’lerinin tamamlanmasıyla birlikte Isparta’da halk, AK Parti’den 3, İYİ Parti ise 1 milletvekili adayını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderdi.

Kentte kullanılan oyların yüzde 47,8’ini oluşturan AK Parti 3, yüzde 18,4 oranında oy alan İYİ Parti ise 1 milletvekilini TBMM’ye göndermeye hak kazandı. Daha önce kentte 2.parti konumunda olan CHP, yüzde 16,5'lik oy oranıyla bu kez İYİ Parti'nin gerisinde kalarak 3.sıraya geriledi.

Chp, 1 Milletvekili Temsil Koltuğunu Bu Kez Ak Parti’ye Teslim Etti

Önceki dönemde mecliste 4 sandalyeyle temsil edilen Isparta’da AK Parti’nin 2, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 ve İYİ Parti’nin 1 milletvekili bulunuyordu. 24 Haziran Genel Seçim’lerinde, bu kez CHP Isparta’daki tek milletvekili temsilini kaybederken, İYİ Parti ise 1 vekille mecliste temsil edilmeye devam etti. Isparta’da CHP’den boşalan 1 vekil koltuğu ise bu kez AK Parti’ye kaydı.

24 Haziran Seçimlerinde Ak Parti Ve İyi Parti’nin Isparta’dan TBMM’ye Gönderdiği İsimler

AK Parti, Isparta’dan mevcut Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i 5.kez meclise gönderirken, kurucu il başkanı 22-24 ve 25.Dönem Milletvekili ve Genel Merkez Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel ile önceki dönemlerde il başkanlığı yapan Mehmet Uğur Gökgöz’ü meclise gönderdi. İYİ Parti ise, Ispartalı merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru ve başdanışmanlığını yapan Dr.Aylin Cesur’u ilk kez milletvekili olarak meclise gönderdi. 1 Kasım 2016 seçim sonuçları göre 3 partiye dağılan Isparta’nın temsil sayısı bu kez 2 partiye düştü

Öte yandan, 1 Kasım 2016 Milletvekili Genel Seçim’lerinde Isparta TBMM’de AK Parti ile 2, CHP ile 1 ve MHP ile 1 milletvekili ile temsil ediliyordu. Ancak, MHP’den 2 kez milletvekili seçilen Nuri Okutan, yaşanan bir takım sorun ve sıkıntılar nedeniyle daha sonra İYİ Parti’ye geçiş yapmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.