ISPARTA’DA YARDIM DERNEĞİNİ DOLANDIRMAK İSTEDİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2016 - 11:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ISPARTA’DA YARDIM DERNEĞİNİ DOLANDIRMAK İSTEDİ

DOLANDIRICI SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Almanya'da faaliyette bulunan bir yardım derneğini dolandırmak isteyen şahıs yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Almanya'da Özürlülere Yardım Derneği'nin yöneticisi, Isparta Emniyetini arayarak kendisini telefonla arayan A.T.T. isimli şahsın, Süleyman Demirel Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezinde tedavi görmekte olan kızı A.T'nin tedavi masrafları için 3 bin euro istediğini söyledi. Yetkili, A.T.T'nin doğru bilgi verip vermediği konusunda emniyetten yardım talebinde bulundu. Yapılan araştırmada SDÜ Tıp Fakültesinde verilen isimde bir doktor ve tedavi görmekte olan herhangi bir hasta bulunmadığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, yardım derneği yetkilisinden şüpheli şahsın hesabına 5 TL para yatırmasını ve mesajla bilgi vermesini istedi. PTT merkezi görevlileri ile irtibata geçen polis ekipleri yapılan ortak çalışma neticesinde parayı çekme talebinde bulunan A.T.T.'yi suçüstü yakalandı. Dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı olduğu belirlenen A.T.T., Sivas Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.
DOLANDIRICI SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Almanya'da faaliyette bulunan bir yardım derneğini dolandırmak isteyen şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Almanya'da Özürlülere Yardım Derneği'nin yöneticisi, Isparta Emniyetini arayarak kendisini telefonla arayan A.T.T. isimli şahsın, Süleyman Demirel Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezinde tedavi görmekte olan kızı A.T'nin tedavi masrafları için 3 bin euro istediğini söyledi. Yetkili, A.T.T'nin doğru bilgi verip vermediği konusunda emniyetten yardım talebinde bulundu.

Yapılan araştırmada SDÜ Tıp Fakültesinde verilen isimde bir doktor ve tedavi görmekte olan herhangi bir hasta bulunmadığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, yardım derneği yetkilisinden şüpheli şahsın hesabına 5 TL para yatırmasını ve mesajla bilgi vermesini istedi.

PTT merkezi görevlileri ile irtibata geçen polis ekipleri yapılan ortak çalışma neticesinde parayı çekme talebinde bulunan A.T.T.'yi suçüstü yakalandı. Dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı olduğu belirlenen A.T.T., Sivas Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.