ISPARTA'DA VERGİ BİLİNCİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2016 - 17:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ISPARTA'DA VERGİ BİLİNCİ

VALİ ÖZKAN: "ÇOK CİDDİ VE HUKUKİ ALT YAPISAL VE KURUMSAL GELİŞMELER SAYESİNDE VATANDAŞLARIN VERGİ BİLİNCİ ÇOK İYİ SEVİYELERE GELDİ"
- 27. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Isparta Defterdar Vekili Esin Ertürk, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan, vergi bilincini geliştirmenin, verginin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesini sağlamanın önemine değindi. Vali Özkan; "Ülkemizdeki bütün kamu harcamalarının finansmanı için gereken kamu gelirlerinin sağlıklı ve adaletli bir şekilde toparlanması ile ilgili Maliye Bakanlığımız öteden beri çok iyi bir performans sergilemektedir. Bakanlığımızın, kamu birimleri boyutunun yanı sıra aynı zamanda mükellef boyutunuda düşünerek bir mekanizma oluşturması ve sunması ayrı bir önem arzediyor. Özellikle, üretim yapan, emek sarf eden, alın teriyle kazanç sahibi olan vatandaşlarımızın belli oranda gönüllü olarak vergiyi paylaşması yönündeki mekanizmalar ve yönlendirmelerde çok önemli. Çok ciddi ve hukuki alt yapısal ve kurumsal gelişmeler sayesinde vatandaşlarımızın bu yöndeki bilinci çok iyi bir seviyeye geldi diyebiliriz" dedi. ISPARTA ÖDEDİĞİ VERGİNİN KARŞILIĞINI ALIYOR Isparta’da da nitelikli kamu yatırımları hizmetleri verildiğini kaydeden Vali Özkan, " TÜİK verilerine göre de yaşam memnuniyet endeksinde ilimiz ön sıralarda bulunmaktadır. Bu; özellikle Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın kadirşinaslığının ve teşekkür etme bilincinin bir ifadesidir. Bu aynı zamandahükümetimizin istikrarlı bir şekilde uyguladığı ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırıcı araçlarını ilimizde etkin şekilde uyguluyor olmasının da göstergesidir. Bunun somut örnekleri ne baktığımız zaman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Isparta merkezli olarak kurulmuş, toplam 12 ilde kurulmuş olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ise 1,5 yıllık sürede 170 Milyon TL yatırım yapmış ve bunun yüzde 65’i hibe.Bu desteklerin finansal aracı şüphesin vatandaşlarımızın ödediği vergilerlerdir, bu anlamda da vatandaşlarımıza ve mükelleflerimize teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu. Ziyarette, Defterdar Vekili Esin Ertürk, Vali Özkan'a Vergi Haftası kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
VALİ ÖZKAN: "ÇOK CİDDİ VE HUKUKİ ALT YAPISAL VE KURUMSAL GELİŞMELER SAYESİNDE VATANDAŞLARIN VERGİ BİLİNCİ ÇOK İYİ SEVİYELERE GELDİ"

- 27. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Isparta Defterdar Vekili Esin Ertürk, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan, vergi bilincini geliştirmenin, verginin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesini sağlamanın önemine değindi. Vali Özkan; "Ülkemizdeki bütün kamu harcamalarının finansmanı için gereken kamu gelirlerinin sağlıklı ve adaletli bir şekilde toparlanması ile ilgili Maliye Bakanlığımız öteden beri çok iyi bir performans sergilemektedir. Bakanlığımızın, kamu birimleri boyutunun yanı sıra aynı zamanda mükellef boyutunuda düşünerek bir mekanizma oluşturması ve sunması ayrı bir önem arzediyor. Özellikle, üretim yapan, emek sarf eden, alın teriyle kazanç sahibi olan vatandaşlarımızın belli oranda gönüllü olarak vergiyi paylaşması yönündeki mekanizmalar ve yönlendirmelerde çok önemli. Çok ciddi ve hukuki alt yapısal ve kurumsal gelişmeler sayesinde vatandaşlarımızın bu yöndeki bilinci çok iyi bir seviyeye geldi diyebiliriz" dedi.

ISPARTA ÖDEDİĞİ VERGİNİN KARŞILIĞINI ALIYOR

Isparta’da da nitelikli kamu yatırımları hizmetleri verildiğini kaydeden Vali Özkan, " TÜİK verilerine göre de yaşam memnuniyet endeksinde ilimiz ön sıralarda bulunmaktadır. Bu; özellikle Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın kadirşinaslığının ve teşekkür etme bilincinin bir ifadesidir. Bu aynı zamandahükümetimizin istikrarlı bir şekilde uyguladığı ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırıcı araçlarını ilimizde etkin şekilde uyguluyor olmasının da göstergesidir. Bunun somut örnekleri ne baktığımız zaman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Isparta merkezli olarak kurulmuş, toplam 12 ilde kurulmuş olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ise 1,5 yıllık sürede 170 Milyon TL yatırım yapmış ve bunun yüzde 65’i hibe.Bu desteklerin finansal aracı şüphesin vatandaşlarımızın ödediği vergilerlerdir, bu anlamda da vatandaşlarımıza ve mükelleflerimize teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu. Ziyarette, Defterdar Vekili Esin Ertürk, Vali Özkan'a Vergi Haftası kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.