Isparta’da toprak kayması tehdidi

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2019 - 10:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Isparta’da toprak kayması tehdidi

Isparta’da toprak kayması tehdidi
Isparta'da meydana gelen toprak kayması sonucu yaklaşık 1 kilometrelik alanda bulunan 2 ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Direkli Köyü Muhtarı Hüseyin Tık, “Cumartesi gece bir anda kayma yaşandı. Arkadaşlarımızla gittik ve bölgede ciddi bir kayma olduğunu gördük. İl Özel İdare ve AFAD ekipleri toprak kaymasıyla ilgili çalışma yaptı” dedi.  Isparta - Antalya Karayolu üzerindeki merkeze 19 kilometre uzaklıktaki Direkli köyünün yüksek kesimlerinde geçen hafta sonunda toprak kayması başladı.  Bölgede bulunan yollarda toprak kayması nedeniyle derin yarıklar oluşurken, kullanım da olmayan 2 ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Köyde, yaklaşık 1 kilometrelik alanda meydana gelen kayma nedeniyle gerekli incelemelerin yapılması için Isparta İl Özel İdaresi ve AFAD Müdürlüğü ekiplerinin çalışma başlattığı öğrenildi.  Tık: “Giderek geniş bir alana yayılıyor”  Yaşanan kaymanın vahim bir durum oluşturduğunu kaydeden Direkli Köyü Muhtarı Hüseyin Tık, "Cumartesi gece bir anda kayma yaşandı. Arkadaşlarımızla gittik ve bölgede ciddi bir kayma olduğunu gördük. İl Özel İdare ve AFAD ekipleri toprak kaymasıyla ilgili çalışma yaptı. Her gün kontrol ediliyor. Gün gün kaymaya devam ediyor. Bölgeye çok yakın 2 yazlık ev var. Evlere ‘Oturulamaz’ raporu hazırlandı. Toplam 800- 900 metre kayma var. Yollarda yarıklar oluştu. Giderek geniş bir alana yayılıyor" ifadelerini kullandı. 
Isparta’da toprak kayması tehdidi

Isparta'da meydana gelen toprak kayması sonucu yaklaşık 1 kilometrelik alanda bulunan 2 ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Direkli Köyü Muhtarı Hüseyin Tık, “Cumartesi gece bir anda kayma yaşandı. Arkadaşlarımızla gittik ve bölgede ciddi bir kayma olduğunu gördük. İl Özel İdare ve AFAD ekipleri toprak kaymasıyla ilgili çalışma yaptı” dedi. 
Isparta - Antalya Karayolu üzerindeki merkeze 19 kilometre uzaklıktaki Direkli köyünün yüksek kesimlerinde geçen hafta sonunda toprak kayması başladı. 
Bölgede bulunan yollarda toprak kayması nedeniyle derin yarıklar oluşurken, kullanım da olmayan 2 ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Köyde, yaklaşık 1 kilometrelik alanda meydana gelen kayma nedeniyle gerekli incelemelerin yapılması için Isparta İl Özel İdaresi ve AFAD Müdürlüğü ekiplerinin çalışma başlattığı öğrenildi. 

Tık: “Giderek geniş bir alana yayılıyor” 
Yaşanan kaymanın vahim bir durum oluşturduğunu kaydeden Direkli Köyü Muhtarı Hüseyin Tık, "Cumartesi gece bir anda kayma yaşandı. Arkadaşlarımızla gittik ve bölgede ciddi bir kayma olduğunu gördük. İl Özel İdare ve AFAD ekipleri toprak kaymasıyla ilgili çalışma yaptı. Her gün kontrol ediliyor. Gün gün kaymaya devam ediyor. Bölgeye çok yakın 2 yazlık ev var. Evlere ‘Oturulamaz’ raporu hazırlandı. Toplam 800- 900 metre kayma var. Yollarda yarıklar oluştu. Giderek geniş bir alana yayılıyor" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.