Isparta’da Mustafa Seyfi bebeğe çare bulunamıyor

Sağlık 26.09.2017 - 13:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Isparta’da Mustafa Seyfi bebeğe çare bulunamıyor

1 buçuk aylıkken rahatsızlanan Mustafa Seyfi bebeğe çare bulunamıyor
Isparta’da Mustafa Seyfi bebeğe çare bulunamıyor.. En son 'hücre eksikliğine bağlı vücut direnci düşüklüğü' tanısı konulan bebeğin annesi, gözyaşı dökerek yetkililerden yardım istiyor  Anne, aynı durumu yaşayan ailelerden yardım bekliyor Isparta'da yaşayan Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çiftinin 4 aylık bebekleri Mustafa Seyfi'nin hastalığına net bir teşhis konulamıyor. Hastane hastane dolaşan ve bebeklerine şifa arayan aile, yetkililerden seslerini duymalarını istedi. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan anne, aynı durumu yaşayan ailelerin kendilerine ulaşmalarını bekliyor. 1 buçuk ay önce oğlunun rahatsızlandığını ve özel bir hastaneye başvurduklarında ilaç verilerek eve gönderildiklerini belirten anne Yaşar Gökdoğan, minik Mustafa birkaç gün sonra yeniden rahatsızlanınca başka bir özel hastaneye gittiklerini söyledi. Dört gün boyunca hastanede tutulduktan sonra taburcu edilen Mustafa bebeğe ağızdan antibiyotik tedavisi uygulandı. Birkaç gün sonra yeniden rahatsızlanan Mustafa bebek bu defa Isparta Şehir Hastanesinde bir süre tedavi gördü. Aile, Mustafa bebeği tedavinin ardından bu kez Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü. Burada ise bebeğe, kanda lölokistin ve yüksek ateşin eşlik ettiği ciltte koyu kırmızı lekeler şeklinde belirginlik gösteren ağrılı rahatsızlık olan sweet sendromu teşhisi konuldu. Bebek, muayene edilip tekrar tedavi altına alındı.   "Birçok teşhis konuldu" Kurban Bayramı'nın dördüncü günü bebeğinin yeniden rahatsızlanarak hastaneye yatırıldığını anlatan Gökdoğan, "Şimdi lenf bezlerinden biyopsi alınıp taburcu edildik. Sonuç bekleniyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden Kayseri'ye kan örneği gönderildi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen sonuçlarda vücutta hücre eksikliği bulunduğu tanısı konuldu. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bir öyle bir böyle tanı konuluyor" diye konuştu.   "Bu durumu yaşamış aileler varsa bana ulaşsınlar" Çocuğuna geç kalınmadan net bir tanı konulmasını istediğini dile getiren Gökdoğan, "Başka hiçbir isteğim yok. Daha küçücük bir bebek o. Daha dört aylık. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan yardım istiyorum. Kimseden maddi bir beklentim yok. Bu durumu yaşamış aileler varsa bana ulaşsınlar. Kime gittilerse hangi hekimden şifa buldularsa oraya götürmek istiyorum. Geç kalmak istemiyorum. Zaman çok hızlı geçiyor. Tedavisini bir an önce yaptırıp şifa bulmasını istiyorum. Gitmediğim yer kalmadı. Çare bulamadım. Net bir teşhis yok. Olabilir de olmayabilir de. Sürekli canı yanıyor. Sürekli hastanelerde yatırılıyor. Kızım var ilkokul ikinci sınıfta. Ben gidince o da yalnız kalıyor yanında kimse kalamıyor" dedi.
1 buçuk aylıkken rahatsızlanan Mustafa Seyfi bebeğe çare bulunamıyor

Isparta’da Mustafa Seyfi bebeğe çare bulunamıyor..

En son 'hücre eksikliğine bağlı vücut direnci düşüklüğü' tanısı konulan bebeğin annesi, gözyaşı dökerek yetkililerden yardım istiyor

 Anne, aynı durumu yaşayan ailelerden yardım bekliyor

Isparta'da yaşayan Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çiftinin 4 aylık bebekleri Mustafa Seyfi'nin hastalığına net bir teşhis konulamıyor. Hastane hastane dolaşan ve bebeklerine şifa arayan aile, yetkililerden seslerini duymalarını istedi. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan anne, aynı durumu yaşayan ailelerin kendilerine ulaşmalarını bekliyor.

1 buçuk ay önce oğlunun rahatsızlandığını ve özel bir hastaneye başvurduklarında ilaç verilerek eve gönderildiklerini belirten anne Yaşar Gökdoğan, minik Mustafa birkaç gün sonra yeniden rahatsızlanınca başka bir özel hastaneye gittiklerini söyledi. Dört gün boyunca hastanede tutulduktan sonra taburcu edilen Mustafa bebeğe ağızdan antibiyotik tedavisi uygulandı. Birkaç gün sonra yeniden rahatsızlanan Mustafa bebek bu defa Isparta Şehir Hastanesinde bir süre tedavi gördü. Aile, Mustafa bebeği tedavinin ardından bu kez Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü. Burada ise bebeğe, kanda lölokistin ve yüksek ateşin eşlik ettiği ciltte koyu kırmızı lekeler şeklinde belirginlik gösteren ağrılı rahatsızlık olan sweet sendromu teşhisi konuldu. Bebek, muayene edilip tekrar tedavi altına alındı.

 

"Birçok teşhis konuldu"

Kurban Bayramı'nın dördüncü günü bebeğinin yeniden rahatsızlanarak hastaneye yatırıldığını anlatan Gökdoğan, "Şimdi lenf bezlerinden biyopsi alınıp taburcu edildik. Sonuç bekleniyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden Kayseri'ye kan örneği gönderildi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen sonuçlarda vücutta hücre eksikliği bulunduğu tanısı konuldu. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bir öyle bir böyle tanı konuluyor" diye konuştu.

 

"Bu durumu yaşamış aileler varsa bana ulaşsınlar"

Çocuğuna geç kalınmadan net bir tanı konulmasını istediğini dile getiren Gökdoğan, "Başka hiçbir isteğim yok. Daha küçücük bir bebek o. Daha dört aylık. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan yardım istiyorum. Kimseden maddi bir beklentim yok. Bu durumu yaşamış aileler varsa bana ulaşsınlar. Kime gittilerse hangi hekimden şifa buldularsa oraya götürmek istiyorum. Geç kalmak istemiyorum. Zaman çok hızlı geçiyor. Tedavisini bir an önce yaptırıp şifa bulmasını istiyorum. Gitmediğim yer kalmadı. Çare bulamadım. Net bir teşhis yok. Olabilir de olmayabilir de. Sürekli canı yanıyor. Sürekli hastanelerde yatırılıyor. Kızım var ilkokul ikinci sınıfta. Ben gidince o da yalnız kalıyor yanında kimse kalamıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.