ISPARTA’DA 3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2018 - 15:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ISPARTA’DA 3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Sağlık Bakanlığının 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Isparta’da bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Isparta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklere, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Nazif Aydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk-orta ve lise dengi okullarda eğitim öğretim gören öğrenciler ile öğretmenleri katıldı. İstasyon Caddesi üzerinden 6 Mart ve Mimar Sinan Caddeleri’nde ellerindeki pankartlarla yürüyen topluluk, günde en az 10 bin adım atılması gerektiğine dikkat çekti. Etkinlik ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, "Geleceğimiz için sağlıklı bir nesle ihtiyacımız var. Bugün, bu tür etkinliklerle sağlıklı yaşamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek adına bu tür faaliyetleri daha sık yapacağız inşallah. Çünkü, toplum olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; günümüzde obezite çok ciddi bir sorun haline geldi. Çocuklarımızın beslenmesi konusundaki eksikliklerimiz, hareketsizlik bunun başlıca nedenleri. Hayatımızda mutlaka ve mutlaka sporu artık kalıcı hale getirmemiz lazım. Her gün 10 bin adım diyoruz. Ama etrafımıza baktığımız zaman bu konuda ciddi bir eksiklik olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, bütün kurumlarımız bu konuda daha fazla çalışmalı ve daha fazla etkinliklere yer vermeliyiz. Bunun için bizler Valilik olarak da bu işin öncüsü oluruz. Vatandaşlarımızın Isparta’da sağlıklı yaşaması ve hareketli bir hayat sürmesi adına her türlü tedbiri almaya hazırız. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce de çok ciddi çalışmalar yapıldı. Vatandaşlarımızın hafta sonları ve her dönem spor tesislerinden yararlanabilmeleri için çalışmalarımızı tamamladık ve tesisleri kullanıma açtık" dedi. Sabahları kendisinin de bazen Atatürk Stadı’na giderek orada yürüyüş yapan insanlarla karşılaştığını anımsatan Vali Şehmus Günaydın, spor yapmayı çok fazla yaygınlaştırmanın gerekli olduğuna dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığının 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Isparta’da bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklere, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Nazif Aydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk-orta ve lise dengi okullarda eğitim öğretim gören öğrenciler ile öğretmenleri katıldı. İstasyon Caddesi üzerinden 6 Mart ve Mimar Sinan Caddeleri’nde ellerindeki pankartlarla yürüyen topluluk, günde en az 10 bin adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Etkinlik ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, "Geleceğimiz için sağlıklı bir nesle ihtiyacımız var. Bugün, bu tür etkinliklerle sağlıklı yaşamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek adına bu tür faaliyetleri daha sık yapacağız inşallah. Çünkü, toplum olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; günümüzde obezite çok ciddi bir sorun haline geldi. Çocuklarımızın beslenmesi konusundaki eksikliklerimiz, hareketsizlik bunun başlıca nedenleri. Hayatımızda mutlaka ve mutlaka sporu artık kalıcı hale getirmemiz lazım. Her gün 10 bin adım diyoruz. Ama etrafımıza baktığımız zaman bu konuda ciddi bir eksiklik olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, bütün kurumlarımız bu konuda daha fazla çalışmalı ve daha fazla etkinliklere yer vermeliyiz. Bunun için bizler Valilik olarak da bu işin öncüsü oluruz. Vatandaşlarımızın Isparta’da sağlıklı yaşaması ve hareketli bir hayat sürmesi adına her türlü tedbiri almaya hazırız. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce de çok ciddi çalışmalar yapıldı. Vatandaşlarımızın hafta sonları ve her dönem spor tesislerinden yararlanabilmeleri için çalışmalarımızı tamamladık ve tesisleri kullanıma açtık" dedi.

Sabahları kendisinin de bazen Atatürk Stadı’na giderek orada yürüyüş yapan insanlarla karşılaştığını anımsatan Vali Şehmus Günaydın, spor yapmayı çok fazla yaygınlaştırmanın gerekli olduğuna dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.