92. YILA ÖZEL 92 METREKARELİK TÜRK BAYRAĞI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2015 - 17:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

92. YILA ÖZEL 92 METREKARELİK TÜRK BAYRAĞI

- ANTALYA’DA BİR AVM TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞUNUN 92’NCİ YILINA ÖZEL 92 METREKARELİK KUMAŞA 2 TON SU VE 60 TÜP BOYA KULLANARAK EBRU SANATI İLE TÜRK BAYRAĞI YANSITILDI
Antalya’da bir AVM Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yılına özel 92 metrekarelik kumaşa 2 ton su ve 60 tüp boya kullanarak Ebru sanatı uyguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yıl dönümünde Antalya’da kent merkezindeki bir alışveriş merkezi ilginç bir kutlamaya imza attı. Alışveriş merkezinin girişinde 92’nci yıl dönümüne ithafen 92 metre karelik bir havuz oluşturan alışveriş merkezi yönetimi burada ebru sanatı uygulaması yaptı. 92 ebru sanatçısının katıldığı çalışmayı izlemek için yüzlerce insan çalışma alanına akın etti. Sanatçılar ebru çalışmasında 2 ton su, 92 metrekare kumaş ve 60 tüp boya kullandı. Alışveriş Merkezi Müdürü Ceyda Gamzeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yılını kutlamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi. Sıra dışı bir kutlama yapmak istediklerini belirten Gamzeli, “Geleneksel Türk sanatı Ebru ile Türk bayrağı motifi üzerine Atatürk’ün bir sözünü yazmayı planladık. Ebru sanatçılarımızla birlikte 92 metrekarelik bir kumaşa bu deseni işledik” dedi. Ebru sanatçısı Leyla Osmanlıoğlu da yapılan eseler ilgili bilgi verdi. Eserde 60 tüp boya kullandıklarını ifade eden Osmanlıoğlu, “92’nci yıla özel olarak 92 metrekarelik kumaş hazırladık. 92 ebru sanatçısı 2 ton su dolu havuza 660 tüp boya serperek kırmızı alanı oluşturdu. Özel olarak hazırlanan bezle birlikte eserimizi tamamladık” dedi. Tamamlanan eser sonunda 92 metrekarelik kumaşın ebru boyalarıyla oluşturulan kırmızı zeminine Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk. O’nu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz” sözü yer aldı.
- ANTALYA’DA BİR AVM TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞUNUN 92’NCİ YILINA ÖZEL 92 METREKARELİK KUMAŞA 2 TON SU VE 60 TÜP BOYA KULLANARAK EBRU SANATI İLE TÜRK BAYRAĞI YANSITILDI

Antalya’da bir AVM Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yılına özel 92 metrekarelik kumaşa 2 ton su ve 60 tüp boya kullanarak Ebru sanatı uyguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yıl dönümünde Antalya’da kent merkezindeki bir alışveriş merkezi ilginç bir kutlamaya imza attı. Alışveriş merkezinin girişinde 92’nci yıl dönümüne ithafen 92 metre karelik bir havuz oluşturan alışveriş merkezi yönetimi burada ebru sanatı uygulaması yaptı. 92 ebru sanatçısının katıldığı çalışmayı izlemek için yüzlerce insan çalışma alanına akın etti. Sanatçılar ebru çalışmasında 2 ton su, 92 metrekare kumaş ve 60 tüp boya kullandı.

Alışveriş Merkezi Müdürü Ceyda Gamzeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yılını kutlamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi. Sıra dışı bir kutlama yapmak istediklerini belirten Gamzeli, “Geleneksel Türk sanatı Ebru ile Türk bayrağı motifi üzerine Atatürk’ün bir sözünü yazmayı planladık. Ebru sanatçılarımızla birlikte 92 metrekarelik bir kumaşa bu deseni işledik” dedi. Ebru sanatçısı Leyla Osmanlıoğlu da yapılan eseler ilgili bilgi verdi. Eserde 60 tüp boya kullandıklarını ifade eden Osmanlıoğlu, “92’nci yıla özel olarak 92 metrekarelik kumaş hazırladık. 92 ebru sanatçısı 2 ton su dolu havuza 660 tüp boya serperek kırmızı alanı oluşturdu. Özel olarak hazırlanan bezle birlikte eserimizi tamamladık” dedi.

Tamamlanan eser sonunda 92 metrekarelik kumaşın ebru boyalarıyla oluşturulan kırmızı zeminine Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk. O’nu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz” sözü yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.