8. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ GALA GECESİ

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2013 - 11:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

8. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ GALA GECESİ

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Gala Gecesi yapıldı.
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Gala Gecesi yapıldı.Antalya'da 'Sınırda Yaşamak' temasıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin gala gecesi Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleştirildi. 'Sınırda Yaşamak' temasıyla Antalya'da beşincisi düzenlenen festivalde 15 ülkeden 54 filmin gösterimi yapılacak.Gecede konuşan Halkevleri Antalya Temsilcisi Kutay Meriç, “Antalya’da 1200 işçi işinden atıldı. Bu festival hayallerini satmayanların festivalidir. Bu festival Türkiye’nin emekçi halkına armağan olsun” dedi.Disk Bölge Temsilcisi Cemal Aybar ise işçi festivalinde paranın değil emeğin olduğunu söyledi. Aybar, “2013 yılında halk ölmediğini gösterdi. Önümüzdeki yıl işçi filmlerinde HES, Gezi, ODTÜ direnişlerinin anlatıldığı filmler yer alacaktır. Her zaman direnen halkın yanında olacağız” diye konuştu.Eğitimsen Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez de, iktidarın sermayeye bütçe aktarmasına karşı olmak üzere mücadele edeceklerini kaydetti.Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, çok güzel bir gün yaşadıklarını ve bu yıl beşincisini düzenlediklerini kaydetti. Sanatın sektörle, emekle, dirençle buluştuğu bir noktayı yaşadıklarını dile getiren Akyürek, “Bu yıl ülkemizde çok şey değişti. Sizlerin emeğe ve yaşama verdiğiniz değerle bu noktaya geldik. Yaşamı anlatmak için kullandığımız sinemanın dili değişiyor. Gelecek yıl festivalin çok farklı bir sinema dili oluşturacağına inanıyorum. 3 b,n yıldır Sanat ve kültür etkinliği yapıldığı bu kentte emeğe, emeğin ürettiği, direnişin simgelendiği, yaşamın bir başka dille anlatıldığı bir festivale ev sahipliğini yapmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından festival kapsamında Manavgat Ahmetler Kanyonu’nda HES eyleminde yer alan Mustafa Koç ve Hatice Koçakçe’ye plaketleri Halkevleri Antalya Temsilcisi Kutay Meriç verdi.Yerelde emek mücadelesine uzun yıllar hizmet etmiş olan Metin Özboz'a da plaketini DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar takdim etti.Gezi olaylarındaki tutumları nedeniyle Beşiktaş taraftar grubu adına Çarşı Antalya Temsilcisi Şükrü Gürsu’ya plaketini Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek takdim etti.Çarşı grubu salonda sık sık slogan attı. Geceye sendika temsilcileri, işçiler ve çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Gece müzik ve film gösterisiyle devam etti.Festivalin Antalya Komitesi ise KESK Şubeler Platformu, DİSK Akdeniz Bölge, Antalya Halkevleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesinden oluşuyor.
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Gala Gecesi yapıldı.

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Gala Gecesi yapıldı.
Antalya'da 'Sınırda Yaşamak' temasıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin gala gecesi Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleştirildi. 'Sınırda Yaşamak' temasıyla Antalya'da beşincisi düzenlenen festivalde 15 ülkeden 54 filmin gösterimi yapılacak.
Gecede konuşan Halkevleri Antalya Temsilcisi Kutay Meriç, “Antalya’da 1200 işçi işinden atıldı. Bu festival hayallerini satmayanların festivalidir. Bu festival Türkiye’nin emekçi halkına armağan olsun” dedi.
Disk Bölge Temsilcisi Cemal Aybar ise işçi festivalinde paranın değil emeğin olduğunu söyledi. Aybar, “2013 yılında halk ölmediğini gösterdi. Önümüzdeki yıl işçi filmlerinde HES, Gezi, ODTÜ direnişlerinin anlatıldığı filmler yer alacaktır. Her zaman direnen halkın yanında olacağız” diye konuştu.
Eğitimsen Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez de, iktidarın sermayeye bütçe aktarmasına karşı olmak üzere mücadele edeceklerini kaydetti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, çok güzel bir gün yaşadıklarını ve bu yıl beşincisini düzenlediklerini kaydetti. Sanatın sektörle, emekle, dirençle buluştuğu bir noktayı yaşadıklarını dile getiren Akyürek, “Bu yıl ülkemizde çok şey değişti. Sizlerin emeğe ve yaşama verdiğiniz değerle bu noktaya geldik. Yaşamı anlatmak için kullandığımız sinemanın dili değişiyor. Gelecek yıl festivalin çok farklı bir sinema dili oluşturacağına inanıyorum. 3 b,n yıldır Sanat ve kültür etkinliği yapıldığı bu kentte emeğe, emeğin ürettiği, direnişin simgelendiği, yaşamın bir başka dille anlatıldığı bir festivale ev sahipliğini yapmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından festival kapsamında Manavgat Ahmetler Kanyonu’nda HES eyleminde yer alan Mustafa Koç ve Hatice Koçakçe’ye plaketleri Halkevleri Antalya Temsilcisi Kutay Meriç verdi.
Yerelde emek mücadelesine uzun yıllar hizmet etmiş olan Metin Özboz'a da plaketini DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar takdim etti.
Gezi olaylarındaki tutumları nedeniyle Beşiktaş taraftar grubu adına Çarşı Antalya Temsilcisi Şükrü Gürsu’ya plaketini Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek takdim etti.
Çarşı grubu salonda sık sık slogan attı. Geceye sendika temsilcileri, işçiler ve çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Gece müzik ve film gösterisiyle devam etti.
Festivalin Antalya Komitesi ise KESK Şubeler Platformu, DİSK Akdeniz Bölge, Antalya Halkevleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesinden oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.