65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA SAĞLIK HİZMETİ

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2014 - 13:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA SAĞLIK HİZMETİ

KONYAALTI BELEDİYESİ, EVDE BAKIMA İHTİYAÇ DUYAN 65 YAŞ ÜSTÜ 40 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ SUNACAK
Konyaaltı Belediyesi “Kişisel Bakım ve Ev Hizmetleri” projesi ile 65 yaş üstü 40 bin kişiye yardım eli uzatıyor. Konyaaltı Belediyesi, başlattığı proje ile evde bakıma muhtaç 65 yaş üstü vatandaşlara enjeksiyon, serum ve pansuman gibi sağlık hizmeti yanı sıra; pazar alışverişi ve banka işlemleri gibi çarşı işlerine de yardımcı olmayı amaçlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilçe sınırları içinde 40 kişiye hizmet ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) ilçe halkı tarafından büyük ilgi görürken, psikolog ve diyetisyenin görev yaptığı KOSHİM, özellikle Aile Danışmanlığı ve Engelli Danışma Merkezi ile hergün onlarca kişiyi ağırladığı belirtilirken KOSHİM bünyesinde oluşturulan aile danışmanlığı bölümünde kadına yönelik şiddeti önlemek, sorunlu ailelere yardımcı olmak, uyku bozukluğu, çocuklarda ders disiplini bozukluğu gibi konulurda bireylere destek olunduğu kaydedildi. KOSHİM’de bulunan diyetisyenin ise hastalıklar, bebek, çocuk, erişkin ve yaşlılarda beslenme, kilo alma ve kilo verme problemi gibi konularda hizmet verdiği ifade edildi.Ayrıca Konyaaltı Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Konyaaltı-Kart (KONKART) projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyim yardımı yapılmasının amaçlandığı,görevli ekiplerin ilk olarak ekonomik anlamda darlık çeken vatandaşlara KONKART vereceği bildirildi. Kart sahibi vatandaşlara her ay düzenli olarak görevli ekiplerce gıda ve giyim yardımı yapılacağı ve proje kapsamında 5 bin kişiye yardım eli uzatılacağı ifade edildi.Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 65 yaş üstü vatandaşların kişisel bakım ve ev alışverişlerini yapmayı içeren bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Böcek proje ile ilçede 40 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Başkan Muhittin Böcek, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan KOSHİM ile sosyal hizmetleri tek merkezde yürüttüklerini söyledi. Merkezde psikolog, avukat, diyetisyen gibi uzmanlar ile kişilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getiren Başkan Böcek, engelli vatandaşlar içinde yine KOSHİM’de hukuki ve eğitim alanlarında danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydetti.
KONYAALTI BELEDİYESİ, EVDE BAKIMA İHTİYAÇ DUYAN 65 YAŞ ÜSTÜ 40 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ SUNACAK

Konyaaltı Belediyesi “Kişisel Bakım ve Ev Hizmetleri” projesi ile 65 yaş üstü 40 bin kişiye yardım eli uzatıyor. 
Konyaaltı Belediyesi, başlattığı proje ile evde bakıma muhtaç 65 yaş üstü vatandaşlara enjeksiyon, serum ve pansuman gibi sağlık hizmeti yanı sıra; pazar alışverişi ve banka işlemleri gibi çarşı işlerine de yardımcı olmayı amaçlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilçe sınırları içinde 40 kişiye hizmet ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) ilçe halkı tarafından büyük ilgi görürken, psikolog ve diyetisyenin görev yaptığı KOSHİM, özellikle Aile Danışmanlığı ve Engelli Danışma Merkezi ile hergün onlarca kişiyi ağırladığı belirtilirken KOSHİM bünyesinde oluşturulan aile danışmanlığı bölümünde kadına yönelik şiddeti önlemek, sorunlu ailelere yardımcı olmak, uyku bozukluğu, çocuklarda ders disiplini bozukluğu gibi konulurda bireylere destek olunduğu kaydedildi. KOSHİM’de bulunan diyetisyenin ise hastalıklar, bebek, çocuk, erişkin ve yaşlılarda beslenme, kilo alma ve kilo verme problemi gibi konularda hizmet verdiği ifade edildi.
Ayrıca Konyaaltı Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Konyaaltı-Kart (KONKART) projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyim yardımı yapılmasının amaçlandığı,
görevli ekiplerin ilk olarak ekonomik anlamda darlık çeken vatandaşlara KONKART vereceği bildirildi. Kart sahibi vatandaşlara her ay düzenli olarak görevli ekiplerce gıda ve giyim yardımı yapılacağı ve proje kapsamında 5 bin kişiye yardım eli uzatılacağı ifade edildi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 65 yaş üstü vatandaşların kişisel bakım ve ev alışverişlerini yapmayı içeren bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Böcek proje ile ilçede 40 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Başkan Muhittin Böcek, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan KOSHİM ile sosyal hizmetleri tek merkezde yürüttüklerini söyledi. Merkezde psikolog, avukat, diyetisyen gibi uzmanlar ile kişilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getiren Başkan Böcek, engelli vatandaşlar içinde yine KOSHİM’de hukuki ve eğitim alanlarında danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.