25 BİN DÖNÜM MEYVE BAHÇESİ SUSUZ KALDI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.07.2014 - 10:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

25 BİN DÖNÜM MEYVE BAHÇESİ SUSUZ KALDI

Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde “Kapalı Devre Sulama Sistemi projesi” kapsamında hazırlanan binlik borunun patlaması nedeniyle Bayat ovasındaki 25 bin dönüm bahçe susuz kaldı.
Korkuteli’de hayata geçirilen ve Bayat ovası için hazırlanan “Kapalı Devre Sulama Sistemi projesi” kapsamındaki binlik boru aşırı basınç nedeniyle 3 yerden patladı. Patlama nedeniyle yaklaşık 100 dönümlük boş alan sular altında kalırken, 25 bin dönüm bahçe susuz kaldı. Meyve bahçe sahipleri haftalardır suyun gelmesini beklerken, bir de patlak problemi ortaya çıkınca sorun büyüdü.TADİLAT BİR HAFTA SÜRECEKDamlama sulama borusunda meydana gelen patlama sonucu Devlet Su İşleri Antalya bölge müdürlüğü yetkilileri ile ihaleyi alan firma sorumlusu ve Sulama Birliği yöneticileri ile bahçe sahipleri borunun patladığı bölgede çalışma başlattı. Binlik borunun patlaması sonucu 3 adet büyük çukur oluşurken, çevredeki arazilerde göletler oluştu. İhaleyi alan firma yetkilileri patlayan bölgede iş makineleri ile çalışma başlatırken suyun bahçelere gelmesinin bir haftayı bulacağını ifade ettiler.
Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde “Kapalı Devre Sulama Sistemi projesi” kapsamında hazırlanan binlik borunun patlaması nedeniyle Bayat ovasındaki 25 bin dönüm bahçe susuz kaldı.

Korkuteli’de hayata geçirilen ve Bayat ovası için hazırlanan “Kapalı Devre Sulama Sistemi projesi” kapsamındaki binlik boru aşırı basınç nedeniyle 3 yerden patladı. Patlama nedeniyle yaklaşık 100 dönümlük boş alan sular altında kalırken, 25 bin dönüm bahçe susuz kaldı. Meyve bahçe sahipleri haftalardır suyun gelmesini beklerken, bir de patlak problemi ortaya çıkınca sorun büyüdü.
TADİLAT BİR HAFTA SÜRECEK
Damlama sulama borusunda meydana gelen patlama sonucu Devlet Su İşleri Antalya bölge müdürlüğü yetkilileri ile ihaleyi alan firma sorumlusu ve Sulama Birliği yöneticileri ile bahçe sahipleri borunun patladığı bölgede çalışma başlattı. Binlik borunun patlaması sonucu 3 adet büyük çukur oluşurken, çevredeki arazilerde göletler oluştu. İhaleyi alan firma yetkilileri patlayan bölgede iş makineleri ile çalışma başlatırken suyun bahçelere gelmesinin bir haftayı bulacağını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.