21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Sanat 04.09.2014 - 09:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Mersin Devlet Opera ve Balesi, tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda "Notre Dame'ın Kamburu" balesini sahneledi.
21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Notre Dame'ın Kamburu" balesi sanatseverlerle buluştu. Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen bale, Fransız yazar Victor Hugo'nun "Notre Dame de Paris" romanından yola çıkılarak Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından sahneye konuldu. Müzikleri Cesare Pugni ve Bujor Hoinic'e ait eser insanların yaşamında yerini sorgularken, yoksulluğun insanlığı köreltmediğine dair öyküsüyle birçok karakter ve örnek içeriyor. Üç boyutlu dekoru ve plastik makyajı ile dikkati çeken eserin orkesta şefliğini Vladimir Lungu üstlenirken, dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu ve ışık tasarımı Fuat Gök'ün imzalarını taşıyor. Sanatseverlerin dönemsel bir konuyu dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile izleme fırsatı bulduğu eserde, "Quasimodo" Mahmut Akyol, "Esmeralda"yı Özlem Şenormanlılar, "Şair Gringoire"yi Burak Serkan Cebeci, "Yüzbaşı Phobeus"u Irakli Bakhtadze, "Fleur de Lyns"i Büşra Ay, "Clopin"i Serbülent Biçer ve "Rahip Frollo"yu Murat Koman canlandırdı. Yerli ve yabancı konukların ilgi gösterdiği festival, 24 Eylül'de sona erecek.
Mersin Devlet Opera ve Balesi, tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda "Notre Dame'ın Kamburu" balesini sahneledi.

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Notre Dame'ın Kamburu" balesi sanatseverlerle buluştu.

Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen bale, Fransız yazar Victor Hugo'nun "Notre Dame de Paris" romanından yola çıkılarak Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından sahneye konuldu.

Müzikleri Cesare Pugni ve Bujor Hoinic'e ait eser insanların yaşamında yerini sorgularken, yoksulluğun insanlığı köreltmediğine dair öyküsüyle birçok karakter ve örnek içeriyor.

Üç boyutlu dekoru ve plastik makyajı ile dikkati çeken eserin orkesta şefliğini Vladimir Lungu üstlenirken, dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu ve ışık tasarımı Fuat Gök'ün imzalarını taşıyor.

Sanatseverlerin dönemsel bir konuyu dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile izleme fırsatı bulduğu eserde, "Quasimodo" Mahmut Akyol, "Esmeralda"yı Özlem Şenormanlılar, "Şair Gringoire"yi Burak Serkan Cebeci, "Yüzbaşı Phobeus"u Irakli Bakhtadze, "Fleur de Lyns"i Büşra Ay, "Clopin"i Serbülent Biçer ve "Rahip Frollo"yu Murat Koman canlandırdı.

Yerli ve yabancı konukların ilgi gösterdiği festival, 24 Eylül'de sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.