2. ABDÜLHAMİD'İN DÖRDÜNCÜ KUŞAK TORUNUNDAN BAZI TARİH DİZİLERİNE TEPKİ

Gündem 30.11.2015 - 09:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

2. ABDÜLHAMİD'İN DÖRDÜNCÜ KUŞAK TORUNUNDAN BAZI TARİH DİZİLERİNE TEPKİ

“MUHTEŞEM REZALET MAALESEF ‘KÖSEM SULTAN’ DİYE ÇIKARDILAR”
Sultan 2. Abdülhamid'in dördüncü kuşak torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, televizyon ekranlarından yayınlanan bazı tarih dizilerini eleştirerek, “Malumunuz son zamanlarda yapılan diziler var, işte bunlardan bir tanesi ‘muhteşem’ rezalet maalesef ‘Kösem Sultan’ diye çıkardılar. Bizim dedelerimizi hep yanlış anlatıyorlar” dedi.  Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen ‘Dedem Abdülhamid Han’ isimli panele katıldı. Gazeteci-Yazar Faruk Atasoy’un yönettiği, Tarihçi Yazar Şafak Tunç’un da katıldığı panelde konuşmacı olarak salonu dolduran yüzlerce insana seslenen Osmanoğlu, kendisinden bahsederken “Öncelikle bazı yerlerde dedem dediğim zaman bozuk atıyorlar, tabi ilk başta o atmosferi çözmek için o yüzden diyorum ki ‘dedem değil dedemiz.’ Niye? Çünkü bizler kandan sizler ise candan torunusunuz” diye sözlerine başladı. Konuşmasında 1979 İstanbul-Fatih doğumlu olduğunu ve sürgünden sonra ilk doğan şehzade olduğunu hatırlatan Osmanoğlu, bunun ayrı bir güzelliğinin ve gururu olduğunu çünkü kendi ülkesinde doğduğunu kaydetti. Konuşmasında televizyon ekranlarında son yıllarda oynayan ve Osmanlı padişahlarını anlatan dizilere değinerek, bu dizileri eleştiren Osmanoğlu, “Bizim mesleğe gelince şu andan yapmış olduğumuz biz dizi ve sinema projemiz var. Bunun hazırlığı aşamasındayız yüzde 80-90’ı bitmiştir. Şu anda düzeltmeleri yapıyoruz. Malumunuz son zamanlarda yapılan diziler var, işte bunlardan bir tanesi ‘muhteşem’ rezalet maalesef ‘Kösem Sultan’ diye çıkardılar. Bizim dedelerimizi hep yanlış anlatıyorlar, 90 senedir de bunları yanlış anlatmaya devam ediyorlar. Biz de bu hususta dedik ki ‘biz dedelerimizi düzgün bir şekilde anlatalım’ gerek kitap yazarak, gerek sinema yaparak, gerek dizilerimizle, gerekse de konferanslarımızla tarihçilerimiz ve danışmanlarımız olsun bunları bir şekilde anlatmak istiyoruz” diye konuştu. “DİRİLİŞ DİZİSİNİ TAKİP EDİYORUM” Osmanoğlu, dizileri eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler tarihi neden güzel bir şekilde anlatmak, çünkü televizyonlara baktığımız zaman bizim kafamızı karıştırıyorlar bakıyoruz ki ‘ha evet böyle yapmışlar’ halbuki örnek veriyorum Kanuni Dedemiz 6 ay sadece at sırtında geçmiştir. Geri kalanında da kendi yapmış oldukları, kendi siyasi görüşlerinin kararlarını almıştır. Kaldı ki sürekli haremde geçiyor maalesef bu da çok üzücü. Buna benzer sebeplerden dolayı biz de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tabi bunu Allah için yapmaya çalışıyoruz, elimizden geldiği kadar yanlış anlatılan tarih serisinin önüne geçebilmek adına. Kısmet olursa en yakın zamanda da bunları size anlatacağız kitabımızda 16 Aralık itibari ile her yerde olacaktır.” Osmanoğlu ayrıca hangi tarihi dizileri takip ettiği yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Benim tabi fırsatım olduğu sürece birkaç bölümünü takip edebildiğim şu anda ‘Diriliş’ dizisi var. Diğer dizilerden daha iyi olduğunu gördüm” dedi. Panel daha sonra Osmanoğlu’nun katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.
“MUHTEŞEM REZALET MAALESEF ‘KÖSEM SULTAN’ DİYE ÇIKARDILAR”

Sultan 2. Abdülhamid'in dördüncü kuşak torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, televizyon ekranlarından yayınlanan bazı tarih dizilerini eleştirerek, “Malumunuz son zamanlarda yapılan diziler var, işte bunlardan bir tanesi ‘muhteşem’ rezalet maalesef ‘Kösem Sultan’ diye çıkardılar. Bizim dedelerimizi hep yanlış anlatıyorlar” dedi. 
Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen ‘Dedem Abdülhamid Han’ isimli panele katıldı. Gazeteci-Yazar Faruk Atasoy’un yönettiği, Tarihçi Yazar Şafak Tunç’un da katıldığı panelde konuşmacı olarak salonu dolduran yüzlerce insana seslenen Osmanoğlu, kendisinden bahsederken “Öncelikle bazı yerlerde dedem dediğim zaman bozuk atıyorlar, tabi ilk başta o atmosferi çözmek için o yüzden diyorum ki ‘dedem değil dedemiz.’ Niye? Çünkü bizler kandan sizler ise candan torunusunuz” diye sözlerine başladı. Konuşmasında 1979 İstanbul-Fatih doğumlu olduğunu ve sürgünden sonra ilk doğan şehzade olduğunu hatırlatan Osmanoğlu, bunun ayrı bir güzelliğinin ve gururu olduğunu çünkü kendi ülkesinde doğduğunu kaydetti. Konuşmasında televizyon ekranlarında son yıllarda oynayan ve Osmanlı padişahlarını anlatan dizilere değinerek, bu dizileri eleştiren Osmanoğlu, “Bizim mesleğe gelince şu andan yapmış olduğumuz biz dizi ve sinema projemiz var. Bunun hazırlığı aşamasındayız yüzde 80-90’ı bitmiştir. Şu anda düzeltmeleri yapıyoruz. Malumunuz son zamanlarda yapılan diziler var, işte bunlardan bir tanesi ‘muhteşem’ rezalet maalesef ‘Kösem Sultan’ diye çıkardılar. Bizim dedelerimizi hep yanlış anlatıyorlar, 90 senedir de bunları yanlış anlatmaya devam ediyorlar. Biz de bu hususta dedik ki ‘biz dedelerimizi düzgün bir şekilde anlatalım’ gerek kitap yazarak, gerek sinema yaparak, gerek dizilerimizle, gerekse de konferanslarımızla tarihçilerimiz ve danışmanlarımız olsun bunları bir şekilde anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

“DİRİLİŞ DİZİSİNİ TAKİP EDİYORUM”
Osmanoğlu, dizileri eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizler tarihi neden güzel bir şekilde anlatmak, çünkü televizyonlara baktığımız zaman bizim kafamızı karıştırıyorlar bakıyoruz ki ‘ha evet böyle yapmışlar’ halbuki örnek veriyorum Kanuni Dedemiz 6 ay sadece at sırtında geçmiştir. Geri kalanında da kendi yapmış oldukları, kendi siyasi görüşlerinin kararlarını almıştır. Kaldı ki sürekli haremde geçiyor maalesef bu da çok üzücü. Buna benzer sebeplerden dolayı biz de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tabi bunu Allah için yapmaya çalışıyoruz, elimizden geldiği kadar yanlış anlatılan tarih serisinin önüne geçebilmek adına. Kısmet olursa en yakın zamanda da bunları size anlatacağız kitabımızda 16 Aralık itibari ile her yerde olacaktır.”
Osmanoğlu ayrıca hangi tarihi dizileri takip ettiği yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:
“Benim tabi fırsatım olduğu sürece birkaç bölümünü takip edebildiğim şu anda ‘Diriliş’ dizisi var. Diğer dizilerden daha iyi olduğunu gördüm” dedi.
Panel daha sonra Osmanoğlu’nun katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.