10 AYLIK ÖMER RÜZGAR BEBEĞİN DRAMI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2013 - 11:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

10 AYLIK ÖMER RÜZGAR BEBEĞİN DRAMI

DOĞUŞTAN KALBİ DELİK OLAN ÖMER RÜZGAR ÖLÜME DİRENİYOR
Afyonkarahisar’da, doğuştan kalbi delik olan Ömer Rüzgar, isimli 10 aylık bebeğin ailesi, ölüme direnen çocuklarının tedavisi için gerekli olan ilaçları maddi imkansızlıklar yüzünden temin edemiyor. Afyonkarahisar kent merkezinde ikamet eden Taşköprü ailesinin tek çocukları olan Ömer Rüzgar, delik kalbi ile hayata tutunmaya çalışıyor. Sabaha kadar ağlama nöbetleri geçiren ve hastalığı yüzünden günde sadece 1 saat uyuyabilen bebeklerinin başından biran bile olsun ayrılamayan Taşköprü ailesi, çocuklarının yaşama tutunması için kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.31 yaşındaki anne Latife Taşköprü, hayatlarını altüst eden Ömer Rüzgar’ın hastalığının 3 aylıkken kendisini vücudundaki morarmalarla gösterdiğini ve daha sonra 3 hastaneye başvurduklarını teşhisin ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde konulduğunu söyledi. Yapılan tetkikler sonucunda kalbinin delik olduğu anlaşılan ve doktorların 2 yaşından önce çok riskli gördükleri için çocuğunu ameliyat edemediklerini dile getiren Latife Taşköprü, “Doktorlar yaptıkları muayenenin ardından ‘2 yaşına kadar ameliyat edemeyiz’ diyerek, bizleri eve gönderdiler ve ilaç yazdılar. Doktorlar bize, ‘Bu ilaçları muhakkak kullanması gerekiyor’ dedi. Ancak biz bu ilaçları maddi imkansızlıklar yüzünden alamıyoruz” diye konuştu.“OĞLUMUN İLAÇ VE TEDAVİ MASRAFLARI AYLIK BİN TL’Yİ BULUYOR”Ömer Rüzgar bebeğin yaklaşık bin lirayı bulan aylık ilaç ve tedavi masraflarını karşılayamadıklarını dile getiren anne Latife Taşköprü, baba Kemal Taşköprü’nün (46) sağlık problemlerinden dolayı hafta sadece 2 gün çalışabildiğini söyledi. Ömer Rüzgar’ın ilaçlarının alınmasında tek desteğin Afyonkarahisar Belediyesi’nden geldiğini kaydeden Taşköprü, “Eşim haftada iki gün bir tekstil atölyesinde 25 TL’ye ütücü olarak çalışıyor. Ağır işlerde çalışmıyor. Yani haftalık 25 TL gelirimiz var ve hiçbir sosyal güvencemiz yok. Biz oğlumuzun şartlar altında tedavi masraflarını karşılayamıyoruz. Bize uzanacak bir tardım elini bekliyoruz. Oğlumun ilaç masrafları karşılansın ben başka bir şey istemiyorum” dedi.Ömer Rüzgar’ın biri 16, biri de 17 yaşında olan ablaları ise maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamazken, aile kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
DOĞUŞTAN KALBİ DELİK OLAN ÖMER RÜZGAR ÖLÜME DİRENİYOR

Afyonkarahisar’da, doğuştan kalbi delik olan Ömer Rüzgar, isimli 10 aylık bebeğin ailesi, ölüme direnen çocuklarının tedavisi için gerekli olan ilaçları maddi imkansızlıklar yüzünden temin edemiyor. 
Afyonkarahisar kent merkezinde ikamet eden Taşköprü ailesinin tek çocukları olan Ömer Rüzgar, delik kalbi ile hayata tutunmaya çalışıyor. Sabaha kadar ağlama nöbetleri geçiren ve hastalığı yüzünden günde sadece 1 saat uyuyabilen bebeklerinin başından biran bile olsun ayrılamayan Taşköprü ailesi, çocuklarının yaşama tutunması için kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
31 yaşındaki anne Latife Taşköprü, hayatlarını altüst eden Ömer Rüzgar’ın hastalığının 3 aylıkken kendisini vücudundaki morarmalarla gösterdiğini ve daha sonra 3 hastaneye başvurduklarını teşhisin ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde konulduğunu söyledi. Yapılan tetkikler sonucunda kalbinin delik olduğu anlaşılan ve doktorların 2 yaşından önce çok riskli gördükleri için çocuğunu ameliyat edemediklerini dile getiren Latife Taşköprü, “Doktorlar yaptıkları muayenenin ardından ‘2 yaşına kadar ameliyat edemeyiz’ diyerek, bizleri eve gönderdiler ve ilaç yazdılar. Doktorlar bize, ‘Bu ilaçları muhakkak kullanması gerekiyor’ dedi. Ancak biz bu ilaçları maddi imkansızlıklar yüzünden alamıyoruz” diye konuştu.
“OĞLUMUN İLAÇ VE TEDAVİ MASRAFLARI AYLIK BİN TL’Yİ BULUYOR”
Ömer Rüzgar bebeğin yaklaşık bin lirayı bulan aylık ilaç ve tedavi masraflarını karşılayamadıklarını dile getiren anne Latife Taşköprü, baba Kemal Taşköprü’nün (46) sağlık problemlerinden dolayı hafta sadece 2 gün çalışabildiğini söyledi. Ömer Rüzgar’ın ilaçlarının alınmasında tek desteğin Afyonkarahisar Belediyesi’nden geldiğini kaydeden Taşköprü, “Eşim haftada iki gün bir tekstil atölyesinde 25 TL’ye ütücü olarak çalışıyor. Ağır işlerde çalışmıyor. Yani haftalık 25 TL gelirimiz var ve hiçbir sosyal güvencemiz yok. Biz oğlumuzun şartlar altında tedavi masraflarını karşılayamıyoruz. Bize uzanacak bir tardım elini bekliyoruz. Oğlumun ilaç masrafları karşılansın ben başka bir şey istemiyorum” dedi.
Ömer Rüzgar’ın biri 16, biri de 17 yaşında olan ablaları ise maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamazken, aile kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.