1.4 MİLYON GENCE BURS

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 09:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

1.4 MİLYON GENCE BURS

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencisinin merakla beklediği yeni burs ve kredi miktarlarını açıkladı.
Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencisinin merakla beklediği yeni burs ve kredi miktarlarını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'daki açılışlara dün merkez Kepez ilçesi ile Korkuteli ve Finike ilçeleriyle devam etti. Kepez'de toplu açılış ve 10 bin kişilik spor salonu temel atma töreninde konuşan Erdoğan, “Antalya bizim dünyaya açılan penceremiz, gururumuz, meda iftiharımız oldu. Bir dünya şehri haline, bir dünya markası haline getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. 11 yıl içinde Antalya'ya 13 milyar liralık, eski parayla 13 katrilyon liralık yatırım yaptık” dedi. AK Parti'nin hiçbir zaman ayrımcılık yapmadığını söyleyen Erdoğan, “Yaradılanı, yaratandan ötürü seviyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmez. Hepsi bizim. Hepsine eşit mesafedeyiz. Bir parti bakıyorsun bir etnik unsuru temsil ediyor, bir parti bir etnik unsuru temsil ediyor, kucakla milleti kucakla. Birisi Sivas'ın ötesine gidemiyor, öbürü Sivas'ın bir diğer yanına gidemiyor. Birisi kumsalların partisi ama AK Parti iktidarı; tüm Türkiye'nin iktidarı. Farkımız bu, biz her yerde varız” diye konuştu.1.4 MİLYON?GENCE?BURSBaşbakan Erdoğan, öğrencilere de müjde verdi. 1 Ocak 2014 itibarıyla Türkiye genelinde 1 milyon 452 bin 363 öğrenciye burs ya da kredi vereceklerini söyleyen Erdoğan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin aylık olarak aldığı burs ve kredi miktarını artıracaklarını açıkladı. Erdoğan, 1 Ocak'tan itibaren lisans öğrencileri için aylık 280 lira olan yüksek öğrenim kredi ve burs miktarını 300 lira, yüksek lisans öğrencilerinin aylık 560 lira olan burs veya kredi miktarını 600, doktora öğrencilerinin aylık 840 lira olan burs ve kredi miktarını da 900 liraya yükselteceklerini bildirdi. 201 liralık yemek katkısını da 220 liraya yükselteceklerini söyleyen Erdoğan, böylece 2002'ye göre öğrencilerin kredi ve burs miktarının yüzde 567 oranında artırdıklarını belirtti.
Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencisinin merakla beklediği yeni burs ve kredi miktarlarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencisinin merakla beklediği yeni burs ve kredi miktarlarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'daki açılışlara dün merkez Kepez ilçesi ile Korkuteli ve Finike ilçeleriyle devam etti. Kepez'de toplu açılış ve 10 bin kişilik spor salonu temel atma töreninde konuşan Erdoğan, “Antalya bizim dünyaya açılan penceremiz, gururumuz, meda iftiharımız oldu. Bir dünya şehri haline, bir dünya markası haline getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. 11 yıl içinde Antalya'ya 13 milyar liralık, eski parayla 13 katrilyon liralık yatırım yaptık” dedi. AK Parti'nin hiçbir zaman ayrımcılık yapmadığını söyleyen Erdoğan, “Yaradılanı, yaratandan ötürü seviyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmez. Hepsi bizim. Hepsine eşit mesafedeyiz. Bir parti bakıyorsun bir etnik unsuru temsil ediyor, bir parti bir etnik unsuru temsil ediyor, kucakla milleti kucakla. Birisi Sivas'ın ötesine gidemiyor, öbürü Sivas'ın bir diğer yanına gidemiyor. Birisi kumsalların partisi ama AK Parti iktidarı; tüm Türkiye'nin iktidarı. Farkımız bu, biz her yerde varız” diye konuştu.
1.4 MİLYON?GENCE?BURS
Başbakan Erdoğan, öğrencilere de müjde verdi. 1 Ocak 2014 itibarıyla Türkiye genelinde 1 milyon 452 bin 363 öğrenciye burs ya da kredi vereceklerini söyleyen Erdoğan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin aylık olarak aldığı burs ve kredi miktarını artıracaklarını açıkladı. Erdoğan, 1 Ocak'tan itibaren lisans öğrencileri için aylık 280 lira olan yüksek öğrenim kredi ve burs miktarını 300 lira, yüksek lisans öğrencilerinin aylık 560 lira olan burs veya kredi miktarını 600, doktora öğrencilerinin aylık 840 lira olan burs ve kredi miktarını da 900 liraya yükselteceklerini bildirdi. 201 liralık yemek katkısını da 220 liraya yükselteceklerini söyleyen Erdoğan, böylece 2002'ye göre öğrencilerin kredi ve burs miktarının yüzde 567 oranında artırdıklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.