-dolandırıcılık haber dizisi-

Gündem 21.02.2016 - 18:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

-dolandırıcılık haber dizisi-

DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 5 “GEÇMİŞE DÖNÜK TELEFON BORCUNUZU ÖDEYİN; NOTER PARASI ÖDEYİN”
Ülke genelinde olduğu gibi Batı Akdeniz Bölgesinde de sıkça yaşanan dolandırıcılık olaylarının bir başka örneği de telefondan borç kapatma yöntemi. Bu yöntemi uygulayan dolandırıcılar, gizlenen veya hileli telefon numaralarıyla (yine evde tek yaşayan yaşlı veya bayanları hedef seçerek) ev telefonlarını arayıp, geçmişe dönük telefon- internet- iletişim vergisi borçlarının bulunduğunu, bu borçların hemen kapatılması gerektiğini, bunun için kredi kartı ödemesiyle borcun hemen kapanacağı söyleyerek, dolandırılacak kişinin kredi kartı bilgilerini veya kişiye özel bilgilerini öğreniyor. Sonrasında da o bilgilerle veya kredi kartıyla dolandırıcılık yapan kişiler böylelikle isimlerini- izlerini belli etmiyor. “KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ TELEFONDAN SÖYLEMEYİN” Emniyet güçleri vatandaşları kişisel bilgilerini telefondan söylememeleri konusunda uyarıyor. Telefon açan kişinin her kim olursa olsun kişisel bilgileri ancak resmi kurumlardaki devlet memurlarının sorması sonrasında verilmesinin önemine değinen güvenlik güçleri kişisel bilgileri deşifre olmuş vatandaşların işlenebilecek her türlü suç altında kalabileceği uyarısını yapıyor. “ÖDÜL KAZANDINIZ; NOTER MASRAFINI ÖDEYİN” Bunların dışında; THY, MP, Çarkı Felek, Pepsi, Coca Cola gibi ünlü firmaların isimlerini kullanarak da dolandırıcılık yapan kişiler: “Türk Hava Yolları’ndan, Milli Piyango’dan, Çarkı Felek’ten, Pepsi’den, Coca Cola’dan” ödül kazanıldığını, bunun için karşısındaki kişinin verilen hesaba noter masrafı ödemesi gerektiğini de söylüyorlar. Kendilerini bu ünlü firmalardanmış gibi tanıtan dolandırıcılar, telefonla dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar. Bu yöntemle Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar’daki vatandaşlar dolandırıldı.  
DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 5 “GEÇMİŞE DÖNÜK TELEFON BORCUNUZU ÖDEYİN; NOTER PARASI ÖDEYİN”

Ülke genelinde olduğu gibi Batı Akdeniz Bölgesinde de sıkça yaşanan dolandırıcılık olaylarının bir başka örneği de telefondan borç kapatma yöntemi.

Bu yöntemi uygulayan dolandırıcılar, gizlenen veya hileli telefon numaralarıyla (yine evde tek yaşayan yaşlı veya bayanları hedef seçerek) ev telefonlarını arayıp, geçmişe dönük telefon- internet- iletişim vergisi borçlarının bulunduğunu, bu borçların hemen kapatılması gerektiğini, bunun için kredi kartı ödemesiyle borcun hemen kapanacağı söyleyerek, dolandırılacak kişinin kredi kartı bilgilerini veya kişiye özel bilgilerini öğreniyor. Sonrasında da o bilgilerle veya kredi kartıyla dolandırıcılık yapan kişiler böylelikle isimlerini- izlerini belli etmiyor.

“KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ TELEFONDAN SÖYLEMEYİN”

Emniyet güçleri vatandaşları kişisel bilgilerini telefondan söylememeleri konusunda uyarıyor. Telefon açan kişinin her kim olursa olsun kişisel bilgileri ancak resmi kurumlardaki devlet memurlarının sorması sonrasında verilmesinin önemine değinen güvenlik güçleri kişisel bilgileri deşifre olmuş vatandaşların işlenebilecek her türlü suç altında kalabileceği uyarısını yapıyor.

“ÖDÜL KAZANDINIZ; NOTER MASRAFINI ÖDEYİN”

Bunların dışında; THY, MP, Çarkı Felek, Pepsi, Coca Cola gibi ünlü firmaların isimlerini kullanarak da dolandırıcılık yapan kişiler: “Türk Hava Yolları’ndan, Milli Piyango’dan, Çarkı Felek’ten, Pepsi’den, Coca Cola’dan” ödül kazanıldığını, bunun için karşısındaki kişinin verilen hesaba noter masrafı ödemesi gerektiğini de söylüyorlar. Kendilerini bu ünlü firmalardanmış gibi tanıtan dolandırıcılar, telefonla dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar.

Bu yöntemle Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar’daki vatandaşlar dolandırıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.