“PİRİ REİS HARİTALARI VE ANTALYA” SERGİSİ AÇILDI

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 14:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“PİRİ REİS HARİTALARI VE ANTALYA” SERGİSİ AÇILDI

ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Piri Reis Haritaları ve Antalya” adlı sergi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde açıldı.
Kepez Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Piri Reis Haritaları ve Antalya” adlı sergi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde açıldı. UNESCO’nun, 2013 yılını “Piri Reis Yılı” ilan etmesinden dolayı Kepez Belediyesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Piri Reis Haritaları ve Antalya” adlı sergi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde açıldı.Denizci ve haritacı Piri Reis’in çizdiği 7’si Antalya bölgesine ait 40 adet haritanın yer aldığı serginin açılışına Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş, Kepez Belediye Meclis üyesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ramazan Eciş, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Erkan Canan, ile çok sayıda öğrenci ve katılımcı yer aldı.Serginin açılış öncesinde bir konuşma yapan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ramazan Eciş, “Antalya, bir deniz kenti. Denizciliğin farkındalığının oluşturulması adına böyle bir proje gerçekleştirdik. 7’si Antalya olmak üzere 40 adetten oluşan kolleksiyonu çeşitli vesilelerle daha da çok kişiye ulaştırmak istiyoruz. Piri Reis gibi önemli bir değerin daha da çok anlatılması gerekiyor” dedi.Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini kesti. Ramazan Eciş, sergiyi gezdirdiği protokol üyelerine haritalarla ilgili bilgi verdi. “Piri Reis Haritaları ve Antalya” sergisi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde 25 Aralık’a kadar gezilebilecek.
ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Piri Reis Haritaları ve Antalya” adlı sergi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde açıldı.

Kepez Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Piri Reis Haritaları ve Antalya” adlı sergi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde açıldı. 
UNESCO’nun, 2013 yılını “Piri Reis Yılı” ilan etmesinden dolayı Kepez Belediyesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Piri Reis Haritaları ve Antalya” adlı sergi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde açıldı.
Denizci ve haritacı Piri Reis’in çizdiği 7’si Antalya bölgesine ait 40 adet haritanın yer aldığı serginin açılışına Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş, Kepez Belediye Meclis üyesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ramazan Eciş, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Erkan Canan, ile çok sayıda öğrenci ve katılımcı yer aldı.
Serginin açılış öncesinde bir konuşma yapan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ramazan Eciş, “Antalya, bir deniz kenti. Denizciliğin farkındalığının oluşturulması adına böyle bir proje gerçekleştirdik. 7’si Antalya olmak üzere 40 adetten oluşan kolleksiyonu çeşitli vesilelerle daha da çok kişiye ulaştırmak istiyoruz. Piri Reis gibi önemli bir değerin daha da çok anlatılması gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini kesti. Ramazan Eciş, sergiyi gezdirdiği protokol üyelerine haritalarla ilgili bilgi verdi. “Piri Reis Haritaları ve Antalya” sergisi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde 25 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.