“DÜNDEN BUGÜNE TÜRKİYE AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ”

Kültür 26.12.2013 - 14:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“DÜNDEN BUGÜNE TÜRKİYE AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ”

“Dünden Bugüne Türkiye Azerbaycan İlişkileri” Konferansı Yoğun İlgi Gördü
üleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından “Dünden Bugüne Türkiye Azerbaycan İlişkileri” konulu bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konferansta ilk olarak TRT Avaz televizyonunda yayınlanan “Hocalı Katliamı Belgeseli” izlendi. Üniversitemiz İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timuçin Kodaman konuşmasında, Azerbaycan’ın bağımsızlık sürecine, Türkiye ile ilişkilerine, Hocalı katliamına ve Türk dünyasının sorunlarına değindi. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan ilişkilerinden de bahseden Kodaman, “Bizler, tarihi, kültürü ve milli değerleri bir olan iki devletiz. Türkiye ve Azerbaycan bir millet iki devlettir” dedi. Daha sonra öğrencilerle buluşan Azerbaycan Stratejik Araştırmalar Merkezi (TUSAM) Başkanı Ahmet Şahidov da Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan'ın sevinci, bizim sevincimiz, hüznü de hüznümüzdür” sözünü örnek göstererek tarih boyunca iki ülkenin kardeşliğini koruduğunu ve sosyal, kültürel, ekonomik, kısacası her alanda dostane ilişkiler yürüttüğünü söyledi.  
“Dünden Bugüne Türkiye Azerbaycan İlişkileri” Konferansı Yoğun İlgi Gördü

üleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından “Dünden Bugüne Türkiye Azerbaycan İlişkileri” konulu bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konferansta ilk olarak TRT Avaz televizyonunda yayınlanan “Hocalı Katliamı Belgeseli” izlendi.

Üniversitemiz İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timuçin Kodaman konuşmasında, Azerbaycan’ın bağımsızlık sürecine, Türkiye ile ilişkilerine, Hocalı katliamına ve Türk dünyasının sorunlarına değindi. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan ilişkilerinden de bahseden Kodaman, “Bizler, tarihi, kültürü ve milli değerleri bir olan iki devletiz. Türkiye ve Azerbaycan bir millet iki devlettir” dedi.

Daha sonra öğrencilerle buluşan Azerbaycan Stratejik Araştırmalar Merkezi (TUSAM) Başkanı Ahmet Şahidov da Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan'ın sevinci, bizim sevincimiz, hüznü de hüznümüzdür” sözünü örnek göstererek tarih boyunca iki ülkenin kardeşliğini koruduğunu ve sosyal, kültürel, ekonomik, kısacası her alanda dostane ilişkiler yürüttüğünü söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.